Je bevindt je hier:

Video Active

In Video Active is de Europese televisiegeschiedenis in beeld gebracht via één gratis toegankelijke site.

In Video Active is de Europese televisiegeschiedenis in beeld gebracht via één gratis toegankelijke site.

Foto
NCRV-televisie Roland Wagter. Bron: Pot, Harry / Anefo, National Archief.

 

In Video Active is de Europese televisiegeschiedenis in beeld gebracht via één gratis toegankelijke site. Het project is een samenwerking tussen 14 Europese audiovisuele archieven, een aantal universiteiten en softwareontwikkelaars. Video Active bevat >10.000 video’s, foto’s en artikelen over de Europese televisiegeschiedenis en is gekoppeld aan Europeana. De site is beschikbaar in meer dan 10 talen en bevat videomateriaal in vrijwel elke Europese taal. Uniek aan het project is het gebruik van één standaard op het gebied van metadata en auteursrechten en het aanbieden van materiaal dat een televisie item in een bredere context plaatst, zoals foto’s en artikelen.

Het project werd gefinancierd door het eContentplus programma van de Europese Commissie en is de voorloper van EUscreen.

Projectpartners

Beeld & Geluid, Universiteit Utrecht, BBC (UK), Danmarks Radio (DK), Deutsche Welle (DE), John von Neumann Digital Library and Multimedia Centre (HU), Instuto Luce (IT), National Technical University of Athens (GR), Noterik Multimedia (NL), Österreichischer Rundfunk (AT), Radio-Télévision Belge de la Communauté Française (BE), Royal Holloway, University of London (UK), Swedish Audiovisual Archive (SE), Televisio de Catalunya (ES), Institute National de l’Audiovisuel (FR), Vlaamse Radio- en Televisieomroep (BE), Moving Image Communications (UK).