Je bevindt je hier:

DAAN Tenancy

DAAN is te huur! DAAN staat voor Digitaal Audiovisueel Archief Nederland en is hét digitale hart van Beeld & Geluid. In DAAN staat ruim honderd jaar aan audiovisuele geschiedenis uit onze eigen collectie, maar ook van ander musea, mediabedrijven en erfgoedinstellingen. AV collecties kunnen in DAAN voor de lange termijn veilig- en beschikbaar worden gesteld. We noemen dit het DAAN Tenancy-model. Een tenant ‘huurt’ een eigen stukje van DAAN. Interesse?

Glasgevel Beeld & Geluid

Lees alles over de archiefdiensten bij Beeld & Geluid in de informatiebrochure DAAN Tenancy.

Tenancy bij Beeld & Geluid

Als tenant bij Beeld & Geluid weet je één ding zeker: jouw audiovisuele content wordt voor de lange termijn veiliggesteld. Digitale duurzaamheid is niet slechts een buzzword, maar de kern van ons bestaan. In 2016 werd het instituut zelfs als eerste nationale audiovisuele archief ter wereld erkend met een Data Seal of Approval, waarmee het een gecertificeerd Trustworthy Digital Repository (TDR) werd.

Als je als tenant je collecties onderbrengt bij Beeld & Geluid bieden wij onder meer garanties op de volledigheid, terugvindbaarheid en de afspeelbaarheid van de content. Omdat iedere organisatie anders is en niet iedereen dezelfde wensen en eisen heeft voor opslag en toegankelijkheid van audiovisuele collecties, kun je bij Beeld & Geluid kiezen tussen verschillende DAAN pakketten:

  • Tenant light
  • Tenant basic
  • Tenant full

Meer weten over de diensten of de tarieven? Er is altijd een gepaste oplossing mogelijk. Neem contact op via archiefdiensten@beeldengeluid.nl.

Vergrote zichtbaarheid en bruikbaarheid = meer relevantie

Collecties zijn pas relevant als ze gebruikt worden. Niemand bewaart wat om nooit meer te gebruiken (in welke zin dan ook). Als tenant in DAAN maak je gebruik van de verschillende portals om je collecties toegankelijk te maken. Er zijn vier verschillende portals:

  • General Public Portal: voor het algemeen publiek
  • Media Professional Portal: voor mediamakers
  • Onderwijs Media Platform: Onderwijs en Educatie - Beeld & Geluid op school
  • Online omgeving voor multimedia data science: onderzoekers - Media Suite Scholar

Lees alle informatie over archiefdiensten bij Beeld & Geluid nog eens rustig na in onze informatiebrochure.