You are here:

Collectie voor makers en professionals

Beeld en Geluid beheert een brede, dagelijks groeiende mediacollectie, die uitermate geschikt is voor hergebruik in nieuwe producties. Als mediaprofessional kun je met een abonnement op onze digitale catalogus de volledige collectie doorzoeken en items direct bekijken.

Collectie voor makers en professionals

DAAN, onze digitale catalogus

DAAN is de digitale catalogus van Beeld en Geluid en biedt mediaprofessionals toegang tot onze enorme mediacollectie. Vanuit DAAN is een groot deel van de collectie direct te bekijken en te beluisteren én te bestellen. Tegen betaling van 30 euro per maand wordt je ip-adres gekoppeld aan onze catalogus, zodat je ook thuis de keyframes en player kunt bekijken en je materiaal digitaal kunt aanvragen.

Aansluiting aanvragen

Vanwege auteursrechtelijke beperkingen is deze dienst alleen beschikbaar voor professionals in media en wetenschap. Vraag een aansluiting aan door contact op te nemen met het klantcontactcentrum.

Heb je al een aansluiting op DAAN? Ga naar de website.

Licenties en dienstverlening

Aan professionele bestellingen voor hergebruik zijn kosten verbonden voor techniek en dienstverlening. Daarbovenop komen licentiekosten, die afhangen van het beoogd gebruik. Deze kosten worden vastgesteld in overleg met de rechthebbende, aan wie de kosten ook worden afgedragen. Voor informatie over de verwachte hoogte van de licentiekosten kun je contact opnemen met het klantcontactcentrum.

Beeld en Geluid heeft een aantal experts met uitstekende kennis van de collectie. Bij complexe researchvragen kunnen zij je helpen het juiste materiaal voor jouw productie te vinden. Hiervoor rekenen wij een vaststaand uurtarief.

Voor alle vragen rond hergebruik kun je contact opnemen met ons klantcontactcentrum.

035 - 677 5555
E klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl

Groningen (1919)

Gratis hergebruik op Open Beelden

Op openbeelden.nl kun je een klein deel van de Beeld en Geluid-collectie gratis bekijken en downloaden. Dit materiaal mag je kosteloos hergebruiken omdat het in het publiek domein valt of omdat het door de auteursrechthebbenden beschikbaar is gesteld onder een Creative Commons-licentie. Voor deze licentie kunnen een aantal voorwaarden gelden voor het hergebruik zoals naamsvermelding of enkel het gebruik in niet-commerciële uitingen.

Ga naar Open Beelden

DAAN

DAAN is het nieuwe digitale hart van het media-archief van Beeld en Geluid. DAAN is de afkorting voor Digitaal Audiovisueel Archief van Nederland: een nieuw state-of-the-art archiefsysteem dat niet alleen toekomstbestendig is, maar vooral zeer gebruiksvriendelijk. Het systeem vervangt iMMix en ADREM. Dus of je nu mediaprofessional bent, onderzoek doet, in de creatieve industrie werkt of in het onderwijs; DAAN helpt jou om je dagelijks werk nog beter te doen. En natuurlijk… net dat ene fragment te vinden waar jij naarstig naar op zoek bent.

Lees meer over DAAN

Materiaal aanbieden

Beeld en Geluid bewaart een groeiende collectie van de Nederlandse mediacultuur. Wil je iets aanbieden als schenking? We horen het graag! Gebruik het formulier, zodat we je aanbod zo goed mogelijk kunnen beoordelen.