You are here:

Bezoek

Beeld en Geluid is het instituut voor mediacultuur. Kom ons bezoeken en stap in de wereld van de media! In de Beeld en Geluid experience, een tijdelijke tentoonstelling of een event.

Beleef meer met een arrangement voor jouw groep. Voor het onderwijs bieden we programma's voor elk niveau waarin je leerlingen werken aan mediawijsheid of kennismaken met werken in de media. Geniet van de prachtige architectuur van ons gebouw op het Media Park en organiseer er je eigen event.

De Beeld en Geluid experience

In het museum ontdek je de wereld van de media en ga je zelf aan de slag. BN'ers leiden je virtueel rond in de verschillende paviljoenen: kleine tentoonstellingen met elk een eigen thema. 

Stap in de schoenen van een maker, ontdek hoe invloedrijk media zijn en kijk terug op de Nederlandse mediageschiedenis. Stap als presentator door de Showdeur, speel in een achtervolgingsscène uit Flikken Maastricht of doe een optreden op het TopPop-podium in de POPstudio. Jij bent de ster in Beeld en Geluid!

Of plof neer in de Media Lounge en kijk en beluister 20.000 uur film, televisie en radio uit de collectie van Beeld en Geluid. In Kijkbuiskinderen kom je jeugdtelevisie voor alle generaties tegen en sta je zelfs oog in oog met de échte Meneer de Uil.

Van de allerkleinsten die op avontuur gaan in Media Ukkie Land tot zij die zich de eerste televisie nog herinneren: hier ben je uren zoet.

Ontdek meer

Met een groep of klas bezoeken

Wil je Beeld en Geluid met een groep bezoeken? Bekijk onze arrangementen! Een kinderfeestje, een rondleiding door het prachtige gebouw of een nostalgische middag met de mooiste beelden uit onze collectie: het is allemaal mogelijk.
Bezoeken met de klas? We hebben voor elk niveau een passend schoolprogramma. Ontdek de leuke en leerzame arrangementen voor primair, voortgezet en hoger onderwijs en werk met je leerlingen aan mediawijsheid.

Ons prachtige gebouw is misschien wel de perfecte locatie voor jouw evenement. Bekijk onze zalen en laat je verrassen door de uitgebreide mogelijkheden. Voor de zakelijke markt bieden we speciale arrangementen waarin je met je team bouwt aan nieuwe vaardigheden en de teamspirit.