Je bevindt je hier:

Praktische informatie

Hier vind je alle informatie die je helpt bij het plannen van je bezoek aan Beeld en Geluid.

Buitenaanzicht van Beeld en Geluid, met rechts de toegang tot de parkeerplaats. Foto genomen door Jorrit Lousberg

Museum gesloten

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten in het najaar van 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum! 
Beeld en Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum gewoon toegankelijk als archief (klantenservice), evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen.

Veilig bezoek

Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor jouw bezoek:

  • Bij evenementen en (film)programma's in onze theaterzalen is de CoronaCheck-app (met ID-check) verplicht voor alle bezoekers ouder dan 14 jaar.
  • We hebben hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen in lijn met de adviezen van het RIVM, de overheid en de Museumvereniging. Er wordt regelmatig schoongemaakt en je vindt bijvoorbeeld desinfecterende gel op verschillende plekken in het gebouw.
  • Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis; eventuele tickets kun je kosteloos omboeken naar een andere dag of annuleren.
  • Horeca is beperkt geopend, tot 14:00 uur.

Openingstijden

Museum gesloten

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten najaar 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum! Bekijk de agenda voor de evenementen die nog wel bij ons plaatsvinden.

Klantenservice

In verband met de coronamaatregelen is de klantenservice gesloten.

 

Bereikbaarheid

Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE.
Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP.

Beeld en Geluid staat tegenover NS-station Hilversum Media Park.

Parkeren

De parkeergarage van Beeld en Geluid vind je aan de achterzijde van het pand. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto's.

Er is een beperkt aantal gratis mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte. 

Eten en drinken

Ons sfeervolle Grand Café met espressobar is in verband met de corona-maatregelen vanaf heden gesloten. Je eigen lunch mee? Dat is geen probleem.

Roken

Beeld en Geluid sluit zich aan bij de nationale beweging voor een 'Rookvrije generatie'. Daarom zijn ons buitenterras, evenemententerrein en het gebied onder de luifel op ons voorplein vanaf nu geheel rookvrij. Voor onze rokende bezoekers zijn er twee rookgelegenheden ingericht op duidelijk aangegeven plaatsen waar passanten en andere bezoekers er geen hinder van ondervinden.

Toegankelijkheid

Dove en slechthorende mensen

Media veranderen en Beeld en Geluid verandert mee om huidig, toekomstig en nieuw publiek beter te bereiken en te bedienen. Iedereen leeft in en met media, dus ook groepen waarvoor we een extra stapje moeten zetten om toegankelijk te zijn. In 2021 starten we onze weg naar een inclusiever Beeld en Geluid door de Mediacolleges in Hilversum structureel toegankelijk te maken voor dove en slechthorende bezoekers door middel van (schrijf)tolken, ondertitelde video's en in ons eigen pand ringleiding. Bekijk de Mediacolleges in onze agenda

Rolstoelen

Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bij de kassa kun je hier naar vragen.

Rolstoelgebruikers betalen de normale tarieven, toegang voor de begeleider is gratis. Hulphonden kunnen mee naar binnen.

Digitoegankelijkheidsverklaring

Wij voldoen gedeeltelijk aan alle eisen uit de toegankelijkheidsstandaard EN 301 549. Wij zijn in control voor wat betreft de toegankelijkheid van de website Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: er is een volledig, actueel en juist beeld van de toegankelijkheid. Wel zijn afwijkingen gevonden op de toegankelijkheidsstandaard EN 301 549. In de toegankelijkheidsverklaring worden concrete maatregelen benoemd om de website toegankelijk(er) te maken.

De status van onze website is:  A - voldoet volledig. Bekijk de volledige verklaring

Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid?

Neem dan contact op via toegankelijkheid@beeldengeluid.nl.

Wat kun je van ons verwachten?

  • Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
  • We informeren je over de voortgang en de uitkomst.
  • Binnen 3 weken heb je uitsluitsel over je verzoek (het is afgehandeld of afgekeurd).

Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd?

Dan kun je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Voorwaarden

Als je ons bezoekt zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing.

Vragen?

Bekijk de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.