You are here:

Praktische informatie

Hier vind je alle informatie die je helpt bij het plannen van je bezoek aan Beeld en Geluid.

Foto: Jorrit Lousberg

Museum gesloten, gebouw en archief blijven open

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten medio 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum! 
Beeld en Geluid blijft tijdens de bouw van het nieuwe museum gewoon toegankelijk als archief (klantenservice), evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen.

Veilig bezoek

Tijdens je bezoek aan Beeld en Geluid staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor jouw bezoek:

  • Let op: met ingang van 14 oktober is het dragen van een (niet-medisch) mondkapje verplicht, ook bij Beeld en Geluid. We verzoeken bezoekers vanaf 13 jaar zelf een neus- en mondkapje mee te nemen.
  • In het hele gebouw geldt de 1,5 meter afstand-regel. Er kan slechts een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. In het gebouw vind je duidelijke looproutes en lijnen die 1,5 meter afstand aangeven.
  • Bij evenementen en (film)programma's in onze theaterzalen wordt een gereduceerd aantal bezoekers toegelaten. Je wordt op 1,5 meter van elkaar geplaceerd, zodat je veilig kan genieten van ons aanbod. 
  • We hebben hygiëne- en veiligheidsmaatregelen getroffen in lijn met de adviezen van het RIVM, de overheid en de Museumvereniging. Er wordt regelmatig schoongemaakt en je vindt bijvoorbeeld desinfecterende gel op verschillende plekken in het gebouw.
  • Bij ziekteverschijnselen blijf je thuis. Tickets kun je kosteloos omboeken naar een andere dag of annuleren. Kom je toch naar Beeld en Geluid met ziekteverschijnselen? Dan kunnen we je helaas niet naar binnen laten. 
  • Vanaf heden zal onze horeca gesloten zijn. 

Openingstijden

Museum gesloten, gebouw en archief blijven open

Ons museum is op dit moment gesloten voor een grootse verbouwing. We verwachten medio 2022 weer open te gaan met ons volledig nieuwe, state of the art mediamuseum! 

Klantenservice

De klantenservice is open op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Hier kun je kosteloos al het digitale materiaal uit onze collectie bekijken en beluisteren. Je vindt 'm op verdieping -1 in ons pand. 
Let op: reserveren van een tijdslot minimaal 1 dag van tevoren is verplicht en kan door het sturen van een email naar info@beeldengeluid.nl.

Bereikbaarheid

Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE.
Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP.

Beeld en Geluid staat tegenover NS-station Hilversum Media Park.

Parkeren

De parkeergarage van Beeld en Geluid vind je aan de achterzijde van het pand. Het tarief is € 1,50 per uur (max. dagtarief € 9,00). De garage beschikt over twee oplaadpalen voor elektrische auto's.

Er is een beperkt aantal gratis mindervalidenplaatsen aan de zijkant van het gebouw, achter de bushalte. 

Eten en drinken

Ons sfeervolle Grand Café met espressobar is in verband met de corona-maatregelen vanaf heden gesloten. Je eigen lunch mee? Dat is geen probleem.

Roken

Beeld en Geluid sluit zich aan bij de nationale beweging voor een 'Rookvrije generatie'. Daarom zijn ons buitenterras, evenemententerrein en het gebied onder de luifel op ons voorplein vanaf nu geheel rookvrij. Voor onze rokende bezoekers zijn er twee rookgelegenheden ingericht op duidelijk aangegeven plaatsen waar passanten en andere bezoekers er geen hinder van ondervinden.

Toegankelijkheid

Rolstoelen

Er zijn enkele rolstoelen beschikbaar voor bezoekers. Bij de kassa kun je hier naar vragen.

Rolstoelgebruikers betalen de normale tarieven, toegang voor de begeleider is gratis. Hulphonden kunnen mee naar binnen.

Digitoegankelijkheidsverklaring

Wij voldoen nog niet aan alle eisen uit de toegankelijkheidsstandaard EN 301 549, maar hebben wel de eerste maatregelen genomen om hier aan te gaan voldoen. Er is daarom nog geen informatie beschikbaar die een beeld geeft van de toegankelijkheid van onze website(s). Wel is een toegankelijkheidsonderzoek gepland, dat binnen zes maanden na de publicatie van de verklaring zal worden uitgevoerd.

Het toegankelijkheidslabel van Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Volg de link voor de toegankelijke versie van dit label.

Loop je tegen een toegankelijkheidsprobleem aan? Of heb je een vraag of opmerking over toegankelijkheid?

Neem dan contact op via toegankelijkheid@beeldengeluid.nl.

Wat kunt u van ons verwachten?
  • Binnen 5 werkdagen krijg je een ontvangstbevestiging.
  • We informeren je over de voortgang en de uitkomst.
  • Binnen 3 weken heb je uitsluitsel over je verzoek (het is afgehandeld of afgekeurd).
Handhavingsprocedure

Ben je niet tevreden met de manier waarop je klacht is behandeld? Of hebben we niet op tijd gereageerd?

Dan kun je contact opnemen met de Nationale Ombudsman.

Voorwaarden

Als je ons bezoekt zijn de algemene bezoekersvoorwaarden van toepassing.

Vragen?

Bekijk de Veelgestelde vragen of neem contact met ons op.