Je bevindt je hier:

Onderwijs bezoek museum

Hoera, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! Op zoek naar een verrassend, leerzaam en leuk schoolreisje of excursie? In de wereld van media duiken en mediawijzer weer naar buiten stappen? Ontdek de mogelijkheden bij Beeld & Geluid Onderwijs!

mediamuseum mediareactor

Reserveer je bezoek

Supermodern Mediamuseum

In het gloednieuwe en unieke Mediamuseum van Beeld & Geluid in Hilversum ontdek je op speelse wijze de invloed van media op jou en andersom. Dat doe je aan de hand van meer dan 50 (!) interactieve installaties, verdeeld over vijf zones die de media-oerbehoeften vertegenwoordigen: Delen, Informeren, Spelen, Verkopen en Vertellen.

Onderwijs app

De Beeld & Geluid Onderwijs app maakt een bezoek aan het Mediamuseum met jouw klas tot een onvergetelijke ervaring. 

In de app ontmoeten leerlingen Glitch, een avatar die overweldigd is door alle langskomende media. Glitch ziet namelijk veel moois maar ook veel lelijks en weet niet wat te vertrouwen en hoe te reageren. Al chattende met de avatar volgen de leerlingen een op maat gemaakte route langs exhibits in vijf museumzones (Delen, Informeren, Verkopen, Vertellen, Spelen) en helpen zij Glitch een plek in de wereld van media te vinden. De route laat leerlingen o.a. hun eigen nieuws maken, verleidingstechnieken ontdekken, een filmscène regisseren en verdwalen op de interactieve gamevloer.

  • Voor wie? Een bezoek aan het Mediamuseum met de Onderwijs app is geschikt voor leerlingen vanaf groep 7.
  • Een onderwijsbezoek aan het museum duurt 2 uur. 
  • Leerlingen gaan in groepjes op pad met een tablet met de app.

Je schoolbezoek aanvragen? Kan! Vul dit formulier in en wij nemen contact op.

De ontwikkeling van de Onderwijs app is mede mogelijk gemaakt door Zabawas en het VSBfonds

afbeeldingen van onderwijsapp
Jongeren in game zone van het mediamuseum

Combineer met Mediaworkshop

Met de actuele en interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs stap je in de wereld van (nep)nieuws en desinformatie, journalistiek en pers, influencers en filterbubbels. Welke rol spelen media in het leven van jouw leerlingen? Met onze Mediaworkshops word je gegarandeerd media- en nieuwswijzer.

Het Mediamuseum bezoeken én een workshop volgen? Dan ontvang je 50% korting op de toegangsprijs voor het museum. Leerkrachten en docenten zijn bovendien altijd gratis. 

Maak een keuze uit ons workshopaanbod en vul het formulier onderaan de pagina in. Klik zowel de workshop als 'museumbezoek' aan. Dan nemen wij daarna contact met je op om jouw bezoek aan Beeld & Geluid in te plannen.

Toegangsprijzen onderwijsgroepen

Met jouw klas een bezoek aan het Mediamuseum brengen? Dan gelden onderstaande toegangsprijzen. Prijzen zijn inclusief gebruik van de OnderwijsApp.

  • po/bso: €130,- per groep (max. 30 leerlingen)
  • vo/mbo/hbo/wo: €215,- per groep (max. 30 leerlingen/studenten)
  • leerkracht/docent: gratis

Mediamuseum + Mediaworkshop

Een bezoek aan het Mediamuseum combineren met het volgen van een Mediaworkshop? Dan krijg je 50% korting op de entreeprijs van het museum. Prijzen zijn inclusief gebruik van de OnderwijsApp.

  • po en bso: €65,- per groep (max. 30 leerlingen)
  • vo, mbo en hbo/wo: €107,50 per groep (max. 30 leerlingen/studenten)
  • leerkracht/docent: gratis

De kosten van een losse Mediaworkshop vind je op de specifieke workshoppagina's.