Je bevindt je hier:

Digitaal lesmateriaal

Wil jij media gebruiken in je les? Met de Onderwijs Mediacollectie op beeldengeluidopschool.nl bieden we gratis digitaal lesmateriaal en Mediafragmentlijsten waarmee je jouw lessen gemakkelijk verrijkt. Met de kant-en-klare online audio- en videofragmenten sluit je aan op de belevingswereld van je leerlingen of studenten en bespaar jij tijd. Bekijk gauw ons aanbod: op maat per vak of ga zelf op zoek in de collectie.

4 stills van fragmenten met onder meer Nikkie Tutorials, het journaal en Theo & Thea

4 stills van fragmenten met onder meer Nikkie Tutorials, het journaal en Theo & Thea

Media op Maat in jouw vakgebied

Ga direct met audio en video aan de slag en verrijk jouw (digitale) lessen met de fragmenten uit de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid. 

Onderwijs Mediacollectie

De Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid zit tjokvol audio- en videofragmenten die je kunt gebruiken in je les. Met 160.000 programmatitels is de keuze reuze. Dus hebben wij, per vak, alvast digitaal lesmateriaal klaargezet, dat je bovendien direct op je digibord kunt presenteren. Check bijvoorbeeld onze Mediafragmentlijsten, met verschillende audio- en videofragmenten specifiek over een bepaald onderwerp. En, vergeet de lessen op ons LessonUp-kanaal niet. Ook daar staan voor de verschillende vakken mediafragmenten klaar. 

Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag in de Onderwijs MediacollectieMaak een gratis account, log in en ga direct aan de slag met alle media. Zoek het perfecte fragment voor jouw les en voeg ze toe aan jouw eigen fragmentenlijst, zodat je ze altijd weer kunt terugvinden.

Als curator meehelpen met het verzamelen van fragmenten voor jouw vak? Of meer weten over een programma? Mail gerust naar opschool@beelengeluid.nl

een oranje reddingsband

foto: Mark König

Zoek- en vindservice

Wil je aan de slag maar kom je er niet uit? Wij helpen je graag! Want jij bent expert in jouw vak en wij kennen onze mediacollectie als onze broekzak. Omschrijf zo duidelijk en uitgebreid mogelijk waar je naar op zoek bent, des te beter kunnen wij je helpen. Mail naar opschool@beeldengeluid.nl

man kijkt in laptop voor les

foto: Linkedin-Sales

Gebruik Mediacollectie

Wil je weten hoe je moet inloggen, een fragment moet knippen of zelf een Mediafragmentenlijst maakt? Bekijk onze tutorials- die helpen je direct verder. We geven ook een (online) workshop om je snel wegwijs te maken in onze Onderwijs Mediacollectie. Deze is gratis en het duurt maar 50 minuten. Daarna weet je exact hoe dit platform voor jou het beste werkt en vind je razendsnel de fragmenten die je zoekt. Trommel minimaal vier collega’s op om met je mee te doen en mail dan naar opschool@beelengeluid.nl

Tutorials
Een gele jaren zeventig telefoon

foto: Annie Spratt

Contact

Heb je een vraag? Bekijk onze lijst met veel gestelde vragen of je daar het antwoord al vindt. Heb je verder nog hulp nodig? Neem dan contact met ons op via opschool@beelengeluid.nl.

Veelgestelde vragen