Je bevindt je hier:

Digitaal lesmateriaal

Wil jij media gebruiken in je les? Dan ben je hier aan het goede adres. Met de Onderwijs Mediacollectie bieden we gratis digitaal lesmateriaal en Mediafragmentlijsten waarmee je jouw digitale lessen gemakkelijk verrijkt. Met online audio- en videofragmenten sluit je aan op de belevingswereld van jouw leerlingen en bespaar je tijd.

4 stills van fragmenten met onder meer Nikkie Tutorials, het journaal en Theo & Thea

4 stills van fragmenten met onder meer Nikkie Tutorials, het journaal en Theo & Thea

Bekijk ons aanbod per vak op maat of ga zelf op zoek in onze collectie. Je vindt altijd iets dat je direct kunt inzetten in je les.

Media op Maat in jouw vakgebied

Alles wat jij nodig hebt van media in jouw vakgebied. Ga direct met media aan de slag en verrijk jouw lessen met onze fragmenten.

Onze mediacollectie

Met meer dan 160.000 programmatitels zit onze Onderwijs Mediacollectie vol met audio- en videofragmenten die je kan gebruiken in je les. Dat is best veel. Wij hebben daarom al digitaal lesmateriaal voor je klaargezet dat je direct op je digibord kunt presenteren. Denk bijvoorbeeld aan de Mediafragmentlijsten. Dat zijn lijsten met verschillende fragmenten specifiek over een bepaald onderwerp. Bekijk ook eens een les op ons LessonUp-kanaal. Ook daar vind je voor de verschillende vakken mediafragmenten klaar staan. 

Of ga zelf aan de slag. Maak een gratis account aan, log in en ga direct aan de slag met alle media. Zoek het perfecte fragment voor jouw les en maak een fragmentenlijst, zodat je ze altijd weer kunt terugvinden.

een oranje reddingsband

foto: Mark König

Zoek- en vindservice

Wil je aan de slag maar kom je er niet uit? Geeft niet, wij helpen je graag. Als je duidelijk aangeeft wat je nodig hebt, helpen wij je op weg. Want jij bent expert in jouw vak en wij kennen onze mediacollectie als onze broekzak. Omschrijf zo duidelijk en uitgebreid mogelijk waar je naar op zoek bent, des te beter kunnen wij je helpen. Mail naar opschool@beeldengeluid.nl

Jongetje zit voor laptop en steekt zijn vinger op met een vraag

foto: Ahmed Hindawi

Workshop Gebruik Mediacollectie

Wil je de beste fragmenten vinden voor je leerlingen en liefst nog lekker snel ook? Boek dan bij ons een workshop. We geven deze gratis en het duurt maar 50 minuten. Daarna weet je exact hoe dit platform voor jou het beste werkt. Trommel minimaal vier collega’s op om met je mee te doen en mail dan naar opschool@beelengeluid.nl

Contact

Wil je meewerken als curator? Heb je nog vragen of hulp nodig bij het zoeken, vinden en gebruiken? Mail ons gerust: opschool@beeldengeluid.nl.