Je bevindt je hier:

Tag instrumenten in onze muziekcollecties!

Heb je een muzikaal gehoor? Gebruik je talent dan om instrumenten in de muziekcollecties van Europeana Sounds te taggen! Deze collecties bevatten zo gigantisch veel muziek, dat we niet alle instrumenten zelf kunnen beschrijven. Vandaar dat we jou vragen onze waardevolle muziekcollecties te taggen met alle instrumenten die je hoort. De muziek in Europeana Sounds is zeer gevarieerd, het gaat van prachtige traditionele muziek uit Griekenland en geïmproviseerdeScandinavische space rock, naar de geluiden uit Tibetaanse kloosters.

Gebruik voor het taggen de ‘Instrument Tag’ in Pundit (zie instructies beneden), omdat dit ons helpt om gestandaardiseerde namen voor de instrumenten in ons archief te krijgen. Op deze manier help je ook muziekliefhebbers en archivarissen die geen Nederlands spreken, want alle instrumenten in de ‘Instrument Tag’ knop van Pundit zijn gecontroleerd en beschikbaar in vele talen. Dus neem de instructies hieronder goed door en kruip in de huid van een echte archivaris!

Hoe werkt het?

1 Klik hier om naar het WITH platform te gaan en klik vervolgens op ‘Start tagging’

2 Login op het WITH platform en begin met het luisteren van muziek

3 Tag alle instrumenten die je hoort in de muziek door op de Pundit knop te drukken (zie de GIF beneden)

4 Ga vervolgens naar het volgende nummer door op ‘Next item’ te klikken

Een paar opmerkingen:

  • We adviseren Mozilla Firefox of Google Chrome als browser te gebruiken

  • Op dit moment moet je twee keer inloggen (voor WITH en Pundit), we weten dat dit niet ideaal is, dus bij onze toekomstige release hoef je slechts een keer in te loggen.

  • Vergeet niet dat je zowel de ‘Use’ als de ‘Save annotation’ knop moet gebruiken om een instrument te taggen.

  • Is de animatie onduidelijk? Zie hier dan een korte video (18 sec.) voor meer instructies: http://bit.ly/28Itu2M   

  • Credits afbeelding: Jubal en zijn gezin maken muziekinstrumenten (Rijksmuseum: Johann Sadeler, naar Maerten de Vos,1583, PD)