Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Winter School for Audiovisual Archiving 2018

De Winter School for Audiovisual Archiving is een driedaagse training die deelnemers de praktische kennis bijbrengt om een preserveringsplan voor hun audiovisuele collecties te ontwerpen en uit te voeren. De derde editie van de Winter School vond plaats van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 februari 2018 bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Winter School for Audiovisual Archiving is een driedaagse training die deelnemers de praktische kennis bijbrengt om een preserveringsplan voor hun audiovisuele collecties te ontwerpen en uit te voeren. De derde editie van de Winter School vond plaats van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 februari 2018 bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Programma

Het Winter School-programma biedt praktische kennis: we starten bij de basis van de digitale bewaring van AV-materialen en sluiten af met het helder krijgen van uw eigen inzichten en beleid op het gebied van preservering van deze materialen. Onderwerpen die we behandelen tijdens de Winter School zijn:  

  • risico's voor digitale duurzaamheid
  • het OAIS model voor audiovisuele collecties toepassen
  • plannen van digitale preservering
  • ingest & acquisitie
  • bestandsformaten & data management
  • data opslag en migratie

De training wordt afgewisseld met korte, leerzame bezoeken aan de opslag- en digitaliseringsfaciliteiten van Beeld & Geluid. Gelegen in het hart van de Nederlandse omroepomgeving beschikt de instelling over een state-of-the-art infrastructuur die we gedetailleerd aan de deelnemers laten zien. Daarnaast is er ruimschoots de tijd om te netwerken met de zeer gevarieerde groep van nationale en internationale deelnemers van de Winter School. Na afsluiting van de tweede trainingsdag bieden we de deelnemers een diner aan in het centrum van Hilversum. 

Bekijk de gastsprekers en trainers van deze editie

Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Webinars

De presentaties van de drie gastsprekers waren voor iedereen online te volgen als live gestreamde webinar. Onze gastsprekers vertelden over hoe zij binnen hun organisaties omgaan met specifieke uitdagingen op het gebied van preservering.

Bojan Kosi (RTV Slovenija's Mediateka)

Bojan Kosi vertelde over de preserveringstrajecten van de Sloveense televisiezender RTV's Mediateka. Hij ging in op onderwerpen zoals planning, het managen van workflows, mediaformaten voor preservering op lange termijn en metadata.

Eva Verdoodt (VIAA)

Eva Verdoodt illustreerde tijdens haar presentatie hoe digitale duurzaamheid wordt ingericht bij het Vlaamse VIAA. De focus ligt hierbij op schaalbaarheid, transparantie en controle van zowel de processen als onderliggende systemen.

Anne Gant (EYE Filmmuseum) 

Anne Gant presenteerde de huidige strategieën van EYE Filmmuseum met betrekking tot het bewaren van digitaal geproduceerd en vertoond filmmateriaal. Ze deed dit onder meer door het geven van observaties, aan de hand van anecdotes en advies.

Sebastiaan ter Burg, CC BY 2.0

Voor wie

De Winter School is een unieke driedaagse training in Hilversum over het duurzaam bewaren van digitale audiovisuele collecties. De training richt zich met name op beheerders van audiovisuele collecties en medewerkers van audiovisuele archieven.

De Winter School for Audiovisual Archiving is specifiek ontwikkeld voor collectiehouders en archivarissen, zowel in Nederland als daarbuiten. Eerdere edities van de Winter School verwelkomden deelnemers uit Nederland, Luxemburg, Verenigde Staten, Ierland, Mexico, Oostenrijk, Zwisterland, Zuid-Afrika, Thailand en Japan.

Inschrijving gesloten

We hebben het maximum aantal inschrijvingen bereikt.

Waar en wanneer

De training wordt gehouden op 7, 8 en 9 februari 2018. De trainingslocatie is het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Hilversum is eenvoudig te bereiken met de trein.

Deelnamekosten

De deelnamekosten zijn €1.250,- per persoon (exclusief 21% BTW). Dit is inclusief al het trainingsmateriaal, lunches tijdens de trainingsdagen en een diner op de tweede avond. Hotelovernachtingen en reiskosten zijn niet bij de deelnamekosten inbegrepen. De organisatie van de Winter School kan assisteren bij het vinden van geschikte accommodatie.

Accommodatie

De volgende hotels zijn dicht bij de trainingslocatie. Neem contact op met het hotel voor boekingen. Als je assistentie nodig hebt bij het boeken van een accommodatie, neem dan contact met ons op per e-mail.

Contact

Voor meer informatie over de training of je aanmelding kunt je contact met ons opnemen via winterschool@beeldengeluid.nl.