Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Dutch Media Week VR Challenge

We hebben tijdens Dutch Media Week in Hilversum een unieke uitdaging voor je! Show jouw creatieve skills en maak een 360/VR-experience in slechts 48 uur, van script tot render!

We hebben tijdens Dutch Media Week in Hilversum een unieke uitdaging voor je! Show jouw creatieve skills en maak een 360/VR-experience in slechts 48 uur, van script tot render!

Tijdens het weekend van 31 augustus tot 2 september dagen Dutch Media Week, Beeld & Geluid en het 48 Hour Film Project jou en je team uit, om in 48 uur een 360 film of interactieve VR content te maken. Om het allemaal nog spannender te maken, krijg je vrijdagavond een line of dialogue, een prop, en een character te horen die in jouw film of experience moeten terugkomen. Al het schrijven, draaien, editten en renderen doe je dan in 48 uur.

Interactieve experience

Naast lineaire films is het ook mogelijk om interactieve 360 experiences in te leveren. Om het maken van interactieve videos te vergemakkelijken kun je gebruik maken van warp.studio. Video's gemaakt met warp.studio geven de kijker de mogelijkheid om zelf de verhaallijn te beïnvloeden. De volgende stap in het maken van 360 experiences!

Als 48 Hour 360/VR maker krijg je de week vooraf en tijdens het 48 Hour weekend unlimited access tot warp.studio. Daarnaast stelt warp.studio een bijzondere prijs beschikbaar voor de winnaar: een jaarlicentie warp.studio t.w.v. 8400 euro.

Première tijdens Media Summer Night

Jouw 360/VR experience en alle andere producties gaan donderdag 6 september in première bij Beeld & Geluid tijdens de Media Summer Night. De dagen daarna zijn de producties te bekijken door de bezoekers van Dutch Media Week. Een professionele jury kiest de beste inzending, welke doorgestuurd wordt naar het internationale Filmapalooza festival, in maart 2019 in de VS.

Ben je nieuw in 360/VR filmmaken? Kom dan donderdag 30 augustus naar onze speciale VR masterclass. Als deelnemer aan de VR Challenge ontvang je hier 5 gratis toegangskaarten voor.

Wij zijn benieuwd naar jouw 360/VR-creativiteit!

De VR Challenge is onderdeel van Dutch Media Week en wordt georganiseerd door Beeld & Geluid i.s.m. Richard Schut, award-winning 360 filmmaker en organisator van het 48 Hour Film Project in Nederland.