Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Media Summer Night

Iets moois maak je om te delen. Vinden wij ook leuk. De Media Summer Night zet daarom werk ván jonge makers, vóór jonge makers in het zonnetje. Masterclasses, workshops en expo’s, van film tot social media, met een technologisch randje.

Iets moois maak je om te delen. Vinden wij ook leuk. De Media Summer Night zet daarom werk ván jonge makers, vóór jonge makers in het zonnetje. Masterclasses, workshops en expo’s, van film tot social media, met een technologisch randje.

We tonen je hoe oud videomateriaal uit onze collectie wordt herschapen tot videokunst in de vorm van GIFs en VJ-sets. Dompel je onder in video-installaties, VR-films, maar ook in de games die je als kind speelde of oude muziek in een nieuw jasje. Alles is mogelijk, en dat laten we je graag zien.

Red Light Radio

Doe met een cocktail in de hand een dansje op de tunes die Red Light Radio uit onze enorme muziekcollectie heeft opgedoken. Met Orpheu the Wizard, Merel, Carista en Calypso Steve en visuals van Heleen Blanken.

Programma

ArtofGIF.gif

The Art of Gif  

17:00 - 18:15 uur

Word meegenomen in de wonderende wereld van loopend beeld in lage resolutie: de animated GIF! Het bestandsformaat heeft in de afgelopen 30 jaar verschillende trends gekend, maar weinig aan populariteit ingeboet. In verschillende presentaties van Oana ClitanBonne de RoosIoana StanescuHatem Agina en Aya Shaaban gaan we in op reactie-GIFs, humor in dieren-GIFs, GIF als online communicatiemiddel. En naast praten over GIFs gaan we er natuurlijk ook ontzettend veel zien!

Ook maken we tijdens de Media Summer Night de Master extraordinair Open Beelden GIF Maker 2018 bekend, de winnaar van The Ultimate GIF Battle. Meedoen kan nog t/m 28 augustus. Maak een GIF, win 100 euro! In onze tentoonstellingszaal zie je alle inzendingen in een toffe beamer-expo. 

De schatkamer in met Gino

20:00, 21:00 en 22:00 uur

Altijd al de schatkamers van Beeld & Geluid willen zien? Dat komt goed uit want de The One Minutes organiseert een avondtour door het archief van Beeld & Geluid! Gino van Weenen, kunsthistoricus en schrijver, neemt je mee langs de schatten van het depot. 

Over felgekleurde trappen betreed je een tussenwereld die ergens hangt tussen je dierbare jeugdherinneringen en de nabije toekomst. Een utopisch/dystopisch* sprookje ontvouwt zich...

*doorhalen wat niet van toepassing is

Wall of Fame quiz

John de Mol, Paul de Leeuw, wie kent ze niet? Maar ken je ook Wim Koole? Of Theo Reitsma? Beeld & Geluid heeft een eregalerij aan mensen die media in Nederland groot hebben gemaakt. Belangrijk erfgoed en dat houden wij graag in leven. Om jou daar ook iets van mee te geven hebben we een Wall of Fame quiz en wat blijkt, leren kan eigenlijk best wel awesome zijn!  

Unfolded Cinematography - Superposition

BenG Art

18:45 - 20:00 uur

Over de jaren heeft Beeld & Geluid zijn archief ingezet voor samenwerkingen die net een tandje anders zijn dan de klassieke film of televisieprogramma. Sacha Bronwasser neemt je tijdens deze sessie mee langs een aantal pareltjes van vernieuwende projecten die recent tot stand zijn gekomen. Om je weer eens even een ander beeld te geven. 
'Operation XX' van Merel Barends en Hasna El Maroudi biedt een gelijkwaardiger en diverser alternatief voor de algoritmische bias in Google Search. Superposition (Bram Bogaerts en Robin Smits) ontwikkelde 'Unfolded Cinematography': een applicatie waarbij een camerabeweging als zoekterm dient binnen de collectie. De interactive werd geselecteerd voor de Gouden Kalf-competitie. Ook Heleen Blanken vertelt over haar werk, van VJ'en met internationaal gerenommeerde DJ's tot het maken van beeldinstallaties. Haar zoektocht naar nieuwe technieken om te vertellen, met als nieuwste een interactieve projectie over de disconnect tussen mens en natuur.

Koude Kermis

Op de Koude Kermis is niets wat het lijkt. Maak een ritje in ‘The Fair Grounds’, een virtual reality rollercoaster-ride op zogenaamde ‘kiddy rides’ (ook voor volwassenen!), waag een gokje met de Grab the Pussy grijpmachine, kies je eigen e-nummers in het ZOET!-suikerspin-laboratorium, draai een rondje in de Carnaval des Moutons draaimolen – een ode aan de zoötroop, maar dan met Augmented Reality – of laat je vereeuwigen als freak van de toekomst in de Photobooth Freakshow!
In ‘Tijdreizigers, escaperoom on wheels’ wordt de iconische Nederlandse game Vakantieracer (uit de collectie van Beeld & Geluid) in een eigentijds jasje gestoken. Stap in de hydraulisch bestuurbare Fiat Panda als kermis-race-simulator, met een groot scherm en Augmented Reality; een totale mix van fysieke en digitale werkelijkheden. Probeer zo snel mogelijk op je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk aan te komen, maar wel veilig natuurlijk ;)

Get to work

Media Summer Night is de perfecte plek om te netwerken! Wissel ideeën uit met andere makers, of pitch ze aan producenten en omroepen. Werk aan je schrijfskills tijdens de workshop tablewriting of laat je portfolio checken door experts. 

Get inspired

Naast cocktails, muziek, netwerken, lezingen en workshops valt er ook gewoon een hoop te zien! Bekijk deze unieke producties en laat je inspireren door mobile movies, one minutes en VR experiences.

Trailer van The One Minutes - Prism of Freedom curated by Va-Bene E. Fiatsi (crazinisT artisT)