Workshop Newsroom mbo

Nieuws is er altijd en overal. Maar hoe komt dat nieuws eigenlijk tot stand en wie bepaalt of iets nieuws is of niet? In deze workshop zijn de studenten de redactie van een nieuwswebsite en krijgen zij te maken met de dilemma’s waar journalisten dagelijks voor staan. Een uitdagende workshop die leert dat nieuws een selectie én een product is dat nog gemaakt moet worden.

Boek direct deze workshop

Leerling denkt na terwijl hij achter de camera staat

Redacties van nieuwsmedia staan elke dag voor lastige, redactionele keuzes: Hoe snel kunnen wij dit nieuws brengen? Welke headline is pakkend? Hoe zetten we social media in? Wie interviewen we? Gebruiken we die anonieme bron? Is er een duidelijk onderscheid tussen feiten en meningen? Welke invalshoek gebruiken we en is het mogelijk om meerdere perspectieven te belichten?

In deze workshop zijn de studenten de redactie van een nieuwswebsite waarbij al deze dilemma’s voorbijkomen en ze pittige keuzes moeten maken. Ze maken hun eigen video-items en met interactieve spel- en werkvormen leren de studenten welke krachten van invloed zijn op het nieuws en hoe keuzes van een journalist tot stand komen.

 

Docenten over deze workshop

“Erg leuke workshop. Veel tijd voor studenten om zelfstandig aan het werk te gaan. Leerzaam, omdat het hele proces van het maken van een item wordt doorlopen."

Icon Newsroom

Praktische informatie

  • Geschikt voor: mbo studenten (aansluitend op niveau en leeftijd)
  • Prijs: €325 per groep
  • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum en Den Haag
  • Duur: 3 uur
  • Groepsgrootte: maximaal 30 studenten

 

Leerlingen voortgezet onderwijs beeld geluid

Combineer met bezoek nieuw Mediamuseum

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Je kan een Mediaworkshop voor jouw klas combineren met een bezoek aan het Mediamuseum voor maar liefst de helft van de originele prijs. De entree voor het museumbezoek is dan €107,50 per groep (max. 30 studenten).

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilevrsum of Den Haag te komen, dan kunnen wij een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen wij €150,- reiskosten.
Gewenst programma
Dinsdag t/m zondag open
dagdeelkeuze
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
dagdeelkeuze 2
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Gegevens aanvrager

Kom je er niet uit?

Dan staat ons team uiteraard voor je klaar. Neem contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag verder met al je vragen.