Je bevindt je hier:

Workshops MBO

Instagram, YouTube en televisie: media zijn overal. Welke rol spelen media in het leven van jouw studenten? Zijn zij kritische mediagebruikers? Word media- en nieuwswijzer met de Mediaworkshops voor het mbo van Beeld & Geluid Onderwijs!

mbo studenten bij beeld en geluid

Ons aanbod voor meer media- en nieuwswijze studenten

Wat is het verschil tussen fake news en desinformatie? Wie bepaalt wat nieuws is? Welke mechanismen gaan er schuil achter grote mediagebeurtenissen en beïnvloeden zo de publieke opinie? 
De interactieve Mediaworkshops van Beeld & Geluid Onderwijs voor het mbo snijden belangrijke onderwerpen rondom het thema media- en nieuwswijsheid aan en sluiten aan bij de belevingswereld van studenten. Door zelf aan de slag te gaan krijgen zij inzicht in de werking en dynamiek van media. 

icoon workshop fake news

Fake News

MBO | 2 uur | €295 per groep

Niet alles in de media is waar. Hoe komt het dat we nepnieuws zo gemakkelijk geloven? Deze Media Workshop laat de technieken en mechanismen zien die schuilgaan achter desinformatie. Door nepnieuws te maken én te verspreiden, leren studenten nepnieuws herkennen.

Meer info
icoon workshop newsroom

Newsroom

MBO | 3 uur | €325 per groep

Hoe komt nieuws tot stand? In deze Mediaworkshop zijn de studenten de redactie van een nieuwswebsite en krijgen zij te maken met de - voor journalisten dagelijkse - dilemma’s. Een uitdagende workshop die laat zien dat nieuws een selectie is én een product dat gemaakt moet worden.

Meer info
Icoon masterclass medialogica

Medialogica

MBO | 1,5 uur | €295 per groep

Desinformatie, viral posts en extreme meningen: media beïnvloeden de manier waarop we naar elkaar en de wereld kijken. Maar, zijn zij een betrouwbare gids? In de interactieve Masterclass Medialogica ontrafelen studenten de mechanismen die schuilgaan achter mediagebeurtenissen en hoe zij de publieke opinie beïnvloeden.

Meer info
Icoon workshop de grens van de grap

De grens van de grap

MBO | 2 uur | €295 per groep

Waarom lig je bij de ene satirische sketch dubbel van het lachen, maar word je boos om de ander? En wat heeft persvrijheid met satire te maken? In deze workshop buigen studenten zich over deze vragen en ontdekken ze waar hun eigen grenzen liggen.

Meer info
mediamuseum beeld geluid delen

Combineer met museumbezoek

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Combineer een Mediaworkshop voor jouw studenten met een bezoek aan het Mediamuseum! De entree voor het museumbezoek is dan €107,50 per groep (max. 30 studenten). Enkel het museum bezoeken? Kan natuurlijk ook. Dan zijn de kosten €215,- per groep (max. 30 studenten).

Meer over mediamuseum
studenten achter computer

Media in jouw les

In de Onderwijs Mediacollectie van Beeld & Geluid vind je gratis digitaal lesmateriaal (audio en video) waarmee je jouw lessen op simpele wijze verrijkt!

Naar digitaal lesmateriaal

fonds21

Het aanbod van Mediaworkshops voor het middelbaar beroepsonderwijs wordt mede dankzij een bijdrage van Fonds 21 interactief en mobiel gemaakt zodat elke mbo-klas in heel Nederland de kans krijgt om mediawijzer te worden.

Boek nu jouw Mediaworkshop

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilevrsum of Den Haag te komen, dan kunnen wij een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen wij €150,- reiskosten.
Gewenst programma
Alleen op dinsdag en woensdag
Dinsdag t/m zondag open
dagdeelkeuze
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
dagdeelkeuze 2
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Gegevens aanvrager

Heb je nog een vraag?

Neem dan contact via educatie@beeldengeluid.nl

Workshop docenten praten

Mediawijsheid

We leven niet meer alleen met media, maar ín media. Beeld & Geluid Onderwijs maakt leerlingen, studenten, leerkrachten en studenten media- en nieuwswijzer. Wat is mediawijsheid? Wanneer ben je nieuwswijs? In hoeverre ben jij in staat jouw leerlingen/studenten wegwijs te maken in deze complexe gemedialiseerde wereld? Lees meer over mediawijsheid bij Beeld & Geluid.

Meer over mediawijsheid

Nooit meer iets missen

Inspirerend videomateriaal, de tofste workshops, tips van collega’s en uitnodigingen voor niet te missen (online) events. Schrijf je in en mis nooit meer iets van Beeld & Geluid Onderwijs.