Je bevindt je hier:

Workshop grens van de grap MBO

Waarom lig je bij de ene meme of satirische sketch dubbel van het lachen maar word je boos om de ander? Satirische humor is soms bijtend of baanbrekend, dan weer luchtig. Satire is lachen, maar doet soms ook wat pijn. En wat heeft persvrijheid met satire te maken? In deze workshop buigen studenten zich over deze vragen en ontdekken ze waar hun eigen grenzen liggen.

Boek direct deze workshop

Groep studenten werkt aan een opdracht

Satire is een belangrijk middel om gevoelige en maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Maar wat de één grappig vindt, kan voor een ander beledigend zijn. Zitten er grenzen aan satire? En hoe zit dat in andere landen? In deze workshop leren we wat het betekent om te mogen zeggen en schrijven wat je wilt. 

De grens van de grap laat  studenten via herkenning en hilariteit nadenken over het belang van satire voor een vrije en open samenleving. De workshop leert  studenten beeldtaal van satire te interpreteren, de bedoeling van de maker te herkennen en betekenis te geven.

De workshop is drieledig. Eerst is er een plenair inhoudelijk deel waarin we ingaan op wat satire is. Daarna gaan de studenten in het interactieve deel met een opdracht aan de slag om zich het thema eigen te maken. Afsluitend ontdekken de studenten waar de satire-grenzen liggen van zichzelf én hun klasgenoten. We stellen elkaar vragen zoals: Welke persoonlijke waarden zijn verbonden aan jouw grenzen? Waar komen deze waarden vandaan? En waarom kwetsen zij jou wel en de ander niet?

 

Icoon Grens van de Grap

Praktische informatie

 

  • Prijs: €295 per groep (workshop op locatie: bijkomende reiskosten)
  • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum, Den Haag of op een locatie naar keuze, zoals de eigen school
  • Duur: 2 uur
  • Groepsgrootte: maximaal 30 studenten
  • Begeleiding: minimaal 2 begeleiders per 30 studenten (inclusief docent)
Leerlingen voortgezet onderwijs mediamuseum beeld en geluid

Combineer met bezoek nieuw Mediamuseum

Yes, het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld is open! In dit gloednieuwe museum van Beeld & Geluid ontdek je de invloed van media op jou en andersom.

Je kan een Mediaworkshop voor jouw klas combineren met een bezoek aan het Mediamuseum voor maar liefst de helft van de originele prijs. De entree voor het museumbezoek is dan €107,50 per groep (max. 30 studenten).

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilevrsum of Den Haag te komen, dan kunnen wij een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen wij €150,- reiskosten.
Gewenst programma
Alleen op dinsdag en woensdag
Dinsdag t/m zondag open
dagdeelkeuze
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
dagdeelkeuze 2
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Gegevens aanvrager

Kom je er niet uit?

Dan staat ons team uiteraard voor je klaar. Neem contact met ons op via educatie@beeldengeluid.nl, dan helpen we je graag verder met al je vragen.