Je bevindt je hier:

workshop grens van de grap hbo & wo

Waarom lig je bij de ene meme of satirische sketch dubbel van het lachen maar word je boos om de ander? Satirische humor is soms bijtend of baanbrekend, dan weer luchtig. Satire is lachen, maar doet soms ook wat pijn. En wat heeft persvrijheid met satire te maken? In deze workshop buigen studenten zich over deze vragen en ontdekken ze waar hun eigen grenzen liggen.

Vraag direct de workshop aan

Groep studenten werkt aan een opdracht

Satire is een belangrijk middel om gevoelige en maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar te maken. Maar wat de één grappig] vindt, kan voor een ander beledigend zijn. Zitten er grenzen aan satire? En hoe zit dat in andere landen? In deze workshop leren we wat het betekent om te mogen zeggen en schrijven wat je wilt. 

De grens van de grap laat studenten via herkenning en hilariteit nadenken over het belang van satire voor een vrije en open samenleving. De workshop leert studenten beeldtaal van satire te interpreteren, de bedoeling van de maker te herkennen en betekenis te geven.

De workshop is drieledig. Eerst is er een plenair inhoudelijk deel waarin we ingaan op wat satire is. Daarna gaan de studenten in het interactieve deel met een opdracht aan de slag om zich het thema eigen te maken. Afsluitend ontdekken de studenten waar de satire-grenzen liggen van zichzelf én hun klasgenoten. We stellen elkaar vragen zoals: Welke persoonlijke waarden zijn verbonden aan jouw grenzen? Waar komen deze waarden vandaan? En waarom kwetsen zij jou wel en de ander niet?

Grafisch icoon grens van de grap

Praktische informatie

  • Geschikt voor: HBO & WO 
  • Prijs: €295 per groep (workshop op locatie: bijkomende reiskosten)
  • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum, Den Haag of op een locatie naar keuze
  • Duur: 2 uur
  • Groepsgrootte: maximaal 30 studenten
  • Begeleiding: minimaal 2 begeleiders per 30 studenten 

Boek deze workshop

Overtuigd? Boek dan direct deze workshop via ons aanmeldformulier. Hier reserveer je simpel en snel de beste workshops voor je klas.

Locatie
Is het niet mogelijk om met leerlingen naar Hilversum of Den Haag te komen, dan kunnen we een programma op locatie verzorgen. Hiervoor rekenen we €150,- reiskosten.
Gewenst programma *
Alleen op dinsdag en woensdag
Dinsdag t/m zondag open
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
dagdeelkeuze
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
dagdeel2
Tussen 10-12u
Tussen 13-15u
Contactpersoon gegevens