Je bevindt je hier:

Welkom bij Beeld & Geluid Onderwijs!

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in het onderwijsplatform van Beeld & Geluid! Op deze pagina leggen we je uit hoe je checkt of je onderwijsinstelling is aangesloten op beeldengeluidopschool.nl, hoe je inlogt en hoe je het platform gebruikt.

4 stills van fragmenten die op Beeld & Geluid op school staan, met onder meer Nikkie Tutorials, het journaal en Theo & Thea

Check of jouw onderwijsinstelling is aangesloten

Voordat je ons platform kan gebruiken, moet je inloggen met het account van jouw onderwijsinstelling. Volg onderstaande stappen om te controleren of jullie al zijn aangesloten op ons platform:

  • Ga naar beeldengeluidopschool.nl
  • Klik op ‘Log in’
  • Voor po, vo en mbo: Klik op ‘Inloggen met Entree’
  • Voor hbo en wo: Klik op 'Inloggen met Surfconext'
  • Zoek de naam van je school
  • Staat ‘ie ertussen? Dan kun je inloggen via de ELO van je school

In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe je inlogt op beeldengeluidopschool.nl

Staat jouw school of instelling er niet tussen?

Staat ‘ie er niet tussen? Dan is jouw school nog niet aangesloten op ons onderwijsplatform. Om je aan te kunnen sluiten, heb je een account van de Entree Federatie van Kennisnet nodig. Dat is geheel kosteloos. Via deze link kan je jouw onderwijsinstelling aanmelden bij de Entree Federatie. Het handigste is om dit door de ICT-coördinator te laten doen. 

Zodra de onderwijsinstelling is aangesloten op Beeld & Geluid op school via Entree Federatie, kunnen alle medewerkers en leerlingen zich aanmelden met hun eigen schoolaccount en wachtwoord zoals ook gebruikt wordt om in te loggen op de elektronische leeromgeving (zoals Onlineklas of Magister). Voilà, je hebt nu toegang tot beeldengeluidopschool.nl! 

En nu? Je kan zelf rondklikken op het platform en lekker grasduinen in onze collectie, of je kan onze tutorials bekijken waarin we uitleggen hoe je optimaal gebruik kan maken van ons platform.

Wat extra hulp nodig? Wij hebben researchers in huis die onze collectie op hun duimpje kennen. Zij staan te trappelen om de beste fragmenten voor je uit te zoeken! Heb je verder nog vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen. Stuur een mail naar opschool@beeldengeluid.nl

archiefbeeld van een juffrouw die lesgeeft aan haar basisschoolklas

In onze collectie op beeldengeluidopschool.nl vind je 160.000 fragmenten die je gratis in je les kan gebruiken. Genoeg keus dus! Maar wees niet gevreesd als dit aantal je overdondert: samen met docenten (zoals Gepco de Jong en Marco van Vemde) stellen wij fragmentenlijsten samen. Deze fragmentenlijsten, die wij uitsplitsen per vak en onderwerp, bevatten de beste, mooiste en meest originele fragmenten die jij zó in je les kan gebruiken. Door je aan te melden voor onze Mailings Digitaal Lesmateriaal krijg je deze fragmentenlijsten kant-en-klaar in je inbox. Zo sturen we je een mail als dit onderwerp in de actualiteit is of als het op dat moment in het curriculum past. Dat bespaart jou weer een paar uur uitzoekwerk.

Meld je aan!
Leerlingen in het Mediamuseum van Beeld & Geluid

Meer van Beeld & Geluid Onderwijs

Wist je dat Beeld & Geluid Onderwijs naast de online mediacollectie ook workshops en museumbezoeken voor schoolklassen aanbiedt? Bijvoorbeeld de workshops Fake News, #InfluenceMe en Grens van de Grap, waarin leerlingen zich op een interactieve manier bewust worden van de mediawereld om zich heen. Boek voor of na de workshop ook gelijk een museumbezoek voor je klas. Met de speciale OnderwijsApp gaan leerlingen nog dieper in op de besproken stof.

Bekijk alle workshops