Je bevindt je hier:

Winnaars Media & Onderwijs Prijs

Op 5 oktober 2023 organiseerden Beeld & Geluid en LessonUp voor de derde keer de Media & Onderwijs Prijs! Dé prijs voor digitale didactiek voor onderwijzend Nederland. Wie hebben dit jaar het inspiratiediner en een uitje naar het Mediamuseum in Beeld & Geluid met de hele klas gewonnen?

En de winnaars zijn…

Bekijk in deze video de onthulling van de winnaars door Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld & Geluid. 

Over de winnaars

Dit jaar staan ‘handig in gebruik’, ‘makkelijk deelbaar’ en ‘do it yourself’ hoog in het vaandel. Deze lessen vol creatieve inzet van media zijn bij uitstek inspirerende voorbeelden die docenten direct kunnen gebruiken. We vieren deze editie dan ook met vier winnaars én een bijzondere vermelding.In de Tjipcast-uitzending van 5 oktober onthulden drie juryleden – Rhea Flohr, Michel van Ast en Robin van Ast - wie de winnaars van dit jaar zijn, en lichtten zij de keuze toe.

 

Bijzondere vermelding

Sommige inzendingen voldeden niet helemaal aan de gestelde criteria maar bevatten toch elementen die écht het vermelden waard zijn. En dus koos de jury ervoor om nog één les in het zonnetje te zetten, omdat ze zo vrolijk werd van de video’s in deze les.

Maak kennis met de jury

Jury Media & Onderwijs Prijs 2023

Waarom de Media & Onderwijs Prijs? De Media & Onderwijs Prijs is een inspiratieprijs, georganiseerd door Beeld & Geluid samen met LessonUp. We gaan met deze prijs op zoek naar lessen waarin docenten op een handige wijze gebruikmaken van digitale didactiek. Hiermee willen we andere docenten enthousiasmeren en inspireren om er ook mee aan de slag te gaan. 

Archiefmateriaal van twee meiden achter een computer in de klas

Ook media in jouw les?

Ben je geïnspireerd geraakt? Op beeldengeluidopschool.nl vind je een selectie uit ons archief, speciaal voor het onderwijs! Met meer dan 170.000 programmatitels met zowel historisch als actueel audio- en videomateriaal, onder meer van de publieke omroepen. Per vak versturen we ook handige mails met digitaal lesmateriaal op maat. 

Meer over digitaal lesmateriaal