Je bevindt je hier:

John Leek

 

John Leek is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van strategische partnerships van Beeld en Geluid. Deze nieuwe partnerships moeten de complete museale vernieuwing, tot het Nederlandse museum voor mediacultuur, mede mogelijk maken.

Hij ontwikkelde de Hilversum Media Campus, die per 1 januari 2018 is gefuseerd met iMMovator. Tevens is hij bij Beeld en Geluid aanspreekpunt voor het programma Mediawijsheid.

John studeerde aan Hogeschool Holland (docent), HvA (opleidingstechnologie) en UvA (onderwijskunde met specialisatie mediadidactiek / instructional design). Hij werkte van 1984-1994 als mentor en onderwijsontwikkelaar op het Psychologisch Pedagogisch Instituut Amsterdam. John schreef in 1993 het onderwijsconcept voor het op te richten Science Center newMetropolis (nu NEMO), waar hij prompt een baan kreeg. In 2000 maakte hij de overstap naar een nieuwe kwartiermakersrol: ontwikkelaar van het educatieve concept voor de Beeld en Geluid Experience.

Hij stond aan de wieg van Teleblik, was mede-oprichter van het netwerk Mediawijsheid in Nederland (2008) en schreef av-lesmateriaal voor ThiemeMeulenhoff. In 2014 rondde hij het advanced leadershipprogramma van De Baak af. Tot 2015 was John verantwoordelijk voor alle onderwijsdiensten van Beeld en Geluid. John zit in het landelijk bestuur van Vereniging van Science Centers en de Economic Board Gooi- en Vechtstreek. 

Contact

✉ jleek@beeldengeluid.nl
☏ 035 677 5927
✐ @johnwmleek