Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Open Studio Dagen

In het weekend van 12 en 13 oktober zal de 12e editie van de Open Studio Dagen weer plaatsvinden op het Media Park van Hilversum. Dit is hét evenement waarbij je de kans krijgt een exclusief kijkje achter de schermen te nemen bij radio en TV en waarbij er genoeg te doen en ontdekken is voor jong en oud!

In het weekend van 12 en 13 oktober zal de 12e editie van de Open Studio Dagen weer plaatsvinden op het Media Park van Hilversum. Dit is hét evenement waarbij je de kans krijgt een exclusief kijkje achter de schermen te nemen bij radio en TV en waarbij er genoeg te doen en ontdekken is voor jong en oud!

Huh, kan een robot dat ook al?

Computers, robots en kunstmatige intelligentie zijn hot. Maar waar ligt de grens, en waar gaat het naartoe? In een interactieve quiz neemt Jim Stolze je mee in deze nieuwe wereld. Vol met nieuwe voorbeelden!

Dutch Media Talk ism United

‘Dutch Media Talk’ zendt live uit vanuit de grote regiewagen die voor de deur van Beeld & Geluid staat. Medewerkers van United laten zien hoe een tv-uitzending backstage in zijn werk gaat en bezoekers kunnen ook plaatsnemen achter de camera.

Aan tafel schuiven gasten van de Dutch Media Week, tv-makers van United en onder meer een conservator van het instituut. Presentator Kevin van den Berg biedt per talkshow ook ruimte voor meerdere gasten uit het hele land die hun eigen verhaal willen doen. Reporter Manon Blaauw doet live verslag vanaf het Media Park. Iedereen is welkom, maar uiteraard geldt: vol is vol. 

Demonstratie: Rubik's Bot

Heb jij wel eens de Rubiks Kubus opgelost? Voor veel mensen is dat nog wel een brug te ver. Twee studenten van de Universiteit van Amsterdam zijn er in geslaagd om een robot te bouwen die het wél kan. Hoe snel? Kom zelf maar kijken.

KinderRadioFabriek 

Zelf in de huid kruipen van een echte radiomaker: dat is toch het allerleukst? In de KinderRadioFabriek van Beeld & Geluid is iedereen radiomaker. Bekijk samen met je (groot)ouders het verleden van radio, beleef de verbeeldende kracht van geluid en voorspel de toekomst van radio. Kruip in de huid van een radio-dj, presenteer het radionieuws of maak een podcast.

Eat Tech Kitchen

Influencer-amuses, eetbare likes, batterij-cocktails en ontvriend-rituelen. De interactieve voedsel-installatie Eat Tech Kitchen presenteert jouw online bestaan op een futuristisch dienblad. Reflecteer op de absurditeit (maar tegelijkertijd ook realiteit!) van onze technologie consumptie.

De installatie is gebaseerd op de ideeën uit Het futuristische kookboek (La cucina futurista) waarbij gasten worden aangemoedigd door de AI bot-chef om onverwachte culinaire belevingen te creëren. Remix technologie, ritueel en consumptie!

Deep Fake 

In samenwerking met Prof. dr. Theo Gevers (professor Computer Vision, Universiteit van Amsterdam)

Nepnieuws is nog steeds aan de orde van de dag. Teksten en beelden worden op grote schaal bewerkt en gemanipuleerd, omdat dit redelijk eenvoudig en goedkoop te doen is. Bij bewegend beeld is dit een stuk lastiger. Maar daar lijkt nu snel verandering in te komen: met Deep Fake-technologie is het mogelijk om het hoofd van persoon A de woorden van persoon B te laten uitspreken. Deze volgende stap in de ontwikkeling en verspreiding van nepnieuws kan je hier zien én zelf uitproberen! Kan jij Donald Trump of Mark Rutte hard laten lachen of oooooh….laten roepen?  

Opnames podcast 100 jaar radio 

Duizenden radiospelletjes heeft de Nederlandse radio gekend. De allerleukste worden nog eenmaal gespeeld. Op zondag 13 oktober. In Beeld & Geluid brengen Harm Edens en Arjan Snijders hun radioreeks naar het publiek en kan jij meespelen in ‘100 Jaar Radio’. Welk spel had je altijd al eens willen mee spelen? Harm en Arjan brengen ze naar je toe!

Met de bekendmaking van het allerleukste radiospel van de afgelopen 100 jaar!