Je bevindt je hier:

Een GIF maken van archiefmateriaal, hoe dan?!

Wij zijn op zoek naar de ultieme GIF maker, de Master extraordinaire Open Beelden GIF Maker 2018. Dus laat je creativiteit de vrije loop, maak een GIFje en doe mee aan The Ultimate GIF Battle! Maar hoe doe je dat dan precies, zo’n GIFje maken?

Bron: https://giphy.com/gifs/benglabs-vintage-openbeelden-xUA7bjl5eBC7XMnF2U

Het is heel simpel: duik in onze collectie via Open Beelden en download de beelden die perfect zijn voor jouw GIF! Vervolgens kun je aan de slag. Je hoeft geen hooggeleerd Photoshop-genie te zijn om een GIFje te maken. Je kunt het wel zelf doen met Photoshop, en dat mag ook natuurlijk, maar er zijn veel online diensten beschikbaar die je het een stuk makkelijker kunnen maken.

Op ezgif.com bijvoorbeeld. Upload de video die je hebt gedownload van Open Beelden, knip het stukje eruit dat je wilt gebruiken door de start- en eindtijd te markeren en converteer hem naar GIF. En dan begint het pas echt leuk te worden. Leef je uit met captions, filters, kleuren, overliggende afbeeldingen en meer! Maak je ordinary GIF extraordinary om kans te maken op die titel 'Master extraordinaire Open Beelden GIF Maker 2018' én 100 euro! Bewaar je eindresultaat, upload hem op Giphy.com en doe mee aan The Ultimate GIF Battle door je GIF in te dienen via dit formulier.

Dús: je hebt maar drie dingen nodig! openbeelden.nl, ezgif.com en een bak creativiteit. Gaan!

Check op ons Giphy kanaal welke GIFjes wij alvast gemaakt hebben.