Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Het Mediamuseum: openingsmaand!

Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is geopend! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. Tijdens de openingsmaand bieden we een vol programma!

Het meest interactieve Mediamuseum ter wereld is geopend! Ontdek de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. Tijdens de openingsmaand bieden we een vol programma!

Decoratief: de mediareactor in het Mediamuseum van Beeld & Geluid

Beeld & Geluid opent met trots de deuren van het meest interactieve Mediamuseum ter wereld, waarin het medialeven van de bezoeker centraal staat. Doordat het museum zich aanpast aan de handelingen van de bezoeker, krijgt iedereen een persoonlijke museumreis! 

Maak je eerste Mediamuseumbezoek extra special door in onze openingsmaand langs te komen: elke zondag en zaterdag kun je in gesprek met de bedenkers van het nieuwe Mediamuseum, er zijn rondleidingen, doordeweeks kun je het depot bezoeken en nog veel meer. Ontdek het volledige programma! 

Let op: de programmering is gratis in combinatie met een ticket voor het Mediamuseum, met uitzondering van de Magische Media Goochelshow en de Hillywoodtours.

Programma

Voorjaarsvakantie

Decoratief: promotiebeeld van Nova & de herinneringenmachine

Nova & de herinneringenmachine
(adviesleeftijd 8+)

Tijdens de voorjaarsvakantie speel je bij ons een spectaculaire game, alleen of samen met je vriend(inn)en of familie. De 11-jarige Nova zoekt vanuit de toekomst contact met jou. Zij leeft in een wereld waarin alle herinneringen verdwenen zijn en alleen jij kan haar helpen deze terug te vinden. Speel alle opdrachten, verzamel herinneringen uit onze tijd en zorg dat je de Herinneringenmachine weer aan de praat krijgt, want alleen zo kan jij de toekomst redden!

Nova & de Herinneringenmachine is gratis te bezoeken en duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Je vindt deze game in het atrium.

Decoratief: magische goochelshow

De Magische Media Goochelshow
(adviesleeftijd 6+)

Met bizarre breinbrekers over jouw leven online

Een verbazingwekkende voorstelling van meester-goochelaar Lars van Tuijl over jouw Internet en (social) mediagebruik. Verwonder en verbaas je over zijn meest bizarre trucs! Hoeveel weet Internet van jou? Wat is het sterkste wachtwoord? Wie of wat kun je online vertrouwen? Ontdek het op verrassende wijze tijdens deze grandioze goochelshow voor de hele familie!

De Magische Media Googelshow is uitsluitend te bezoeken in combinatie met een ticket voor het Mediamuseum! 

meer informatie
Decoratief: Hillywood treintje

Hillywoodtours

Hillywoodtours neemt je in een treintje mee voor een unieke, uitgebreide rondleiding over het Media Park. Langs alle omroepgebouwen, door decors en het rekwisietendepot.

Deze rondleiding staat los van je bezoek aan het Mediamuseum. 

meer informatie

De vernieuwing van het museum wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.