Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Het Gouden TV-Tijdperk van Joop van den Ende

Een nostalgische terugblik op de grootste televisie successen van Joop van den Ende, met Irene Moors, Henny Huisman, Caroline De Bruijn en Erik de Vogel, en Bert van der Veer.

Een nostalgische terugblik op de grootste televisie successen van Joop van den Ende, met Irene Moors, Henny Huisman, Caroline De Bruijn en Erik de Vogel, en Bert van der Veer.

Henny Huisman en Joop van den Ende

Joop van den Ende opent begin jaren 80 zijn eigen studiocomplex: TV Studio Aalsmeer. Het blijkt een kraamkamer van vele succesvolle programma’s. Amusementshows zoals de Soundmixshow, de Surpriseshow, Ron’s Honeymoonquiz, de 1-2-3 Show en natuurlijk Wedden dat..?. Maar ook de opnames voor de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden en de comedyseries SamSam en Het Zonnetje in Huis vinden er plaats. Programma’s die door miljoenen mensen worden bekeken en door vele generaties worden gekoesterd.

Op zondagmiddag 25 februari om 14.00 uur, dompelen we ons onder in de succesprogramma’s van Joop en de sfeer van weleer. Henny Huisman neemt je mee achter de schermen van zijn succesprogramma’s.  Caroline De Bruijn en Erik de Vogel, beter bekend als Janine en Ludo, blikken terug op de beginjaren van Goede Tijden, Slechte Tijden. Bert van der Veer, jarenlang Henny’s vaste regisseur én programmadirecteur bij Joop van den Ende, vertelt hoe het eraan toeging in de succesfabriek die ‘Aalsmeer’ werd. Natuurlijk omlijsten we al hun verhalen met leuke fragmenten uit ons archief.

De presentatie is in handen van Irene Moors, zelf ook jarenlang programmamaker bij Joop van den Ende. 

 

Joop van den Ende

Aanleiding voor deze nostalgische middag is de lancering van een online tentoonstelling over Joop van den Ende. André van Duin is je gids in deze tentoonstelling boordevol historische televisiefragmenten. 

Ontdek de online tentoonstelling