Je bevindt je hier:

Joop van den Ende

Online tentoonstelling

 

In dit interactieve oeuvre-overzicht neemt André van Duin je mee langs alle hoogtepunten uit de carrière van Joop van den Ende. 

Klik op de afspeelknop om te beginnen!

De volgende vertellers komen in deze online tentoonstelling aan het woord:

  • Hans Klok over Variété
  • Jeroen Krabbé over Toneel
  • Johnny Kraaijkamp over Comedy
  • Erik de Vogel en Caroline de Bruijn over Drama en Soaps
  • Tim Oliehoek over Film
  • Henny Huisman en Ron Brandsteder over TV Amusement
  • Simone Kleinsma over Musicals
  • Pia Douwes over de Internationale Musicals
  • Danique Graanoogst over Talentontwikkeling
Henny Huisman en  Joop van den Ende

HET GOUDEN TV-TIJDPERK

Benieuwd naar meer verhalen over de succesprogramma's van Joop? Op zondagmiddag 25 februari 2024 dompelen we ons bij Beeld & Geluid onder in de sfeer van weleer. Irene Moors en Henny Huisman nemen je mee achter de schermen. Zij halen herinneringen op met Erik de Vogel en Caroline de Bruijn (Ludo en Janine in Goede Tijden Slechte Tijden) en Bert van der Veer, jarenlang programmadirecteur bij Joop van den Ende.

Bekijk het event
Eva Jinek en Joop van den Ende

Masterclass

Joop van den Ende vertelt in de online masterclass Het kan altijd beter over het media-productievak en cultureel ondernemerschap. In gesprek met Eva Jinek komen aan de hand van vijf thema's (succes, talent, zaken doen, creativiteit en geld) zijn ervaringen, successen en tips aan bod. Een masterclass voor de nieuwe generatie media- en cultuurmakers.

Bekijk masterclass Joop van den Ende
Joop van den Ende en John de Mol

Mediatycoons

Tegenwoordig kan iedereen mediamaker zijn. Maar in welk speelveld begaf Joop van den Ende zich? En hoe is hij zover gekomen? Lees en kijk over deze geschiedenis in het TILT-verhaal: 'Mediatycoons in de polder'! 

Lees Mediatycoons in de polder
Joop van den Ende

Beeld & Geluid en Joop van den Ende

Beeld & Geluid werkt in samenwerking met Joop van den Ende aan het vereeuwigen van zijn uitgebreide oeuvre op het gebied van televisie, drama, toneel, musical en film. Daarnaast tracht het instituut zijn kennis op het gebied van mediaproductie en cultureel ondernemen te borgen voor toekomstige generaties.