You are here:

Privacy statement Beeld en Geluid sollicitatieprocedure

Wij, Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, verwerken persoonsgegevens van de personen die bij ons komen solliciteren. In dit privacy statement leggen we uit waarom en op welke manier we persoonsgegevens van onze sollicitanten verwerken.

Wie zijn wij?

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is een handelsnaam van Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Wij zijn gevestigd aan de Media Parkboulevard 1 (1217 WE), in Hilversum. We staan in het Kamer van Koophandel onder het handelsnummer 41194855 ingeschreven.

Gegevens van sollicitanten worden zorgvuldig behandeld en voldoende beveiligd. Wij houden ons daarbij aan de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en andere geldende regelgeving.

Welke gegevens verwerken wij?

Wanneer je bij Beeld en Geluid solliciteert als medewerker, vrijwilliger, uitzendkracht of stagiair, verwerkt Beeld en Geluid persoonsgegevens die relevant kunnen zijn voor de werving- en selectieprocedure. Dit betreft in ieder geval de gegevens zoals die door de sollicitant zijn verstrekt, waaronder informatie uit CV en motivatiebrief: voor- en achternaam, geslacht, geboortedatum, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, eventueel indien bijgevoegd een foto of video, beschikbaarheid, salarisindicatie en gegevens over opleiding en arbeidsverleden.

Hoe verkrijgen wij persoonsgegeven?

Wij verkrijgen de persoonsgegevens van de sollicitant, het door ons ingeschakelde uitzend- of wervingsbureau, soms per post meestal via e-mail en ook door middel van persoonlijke contacten of telefoongesprekken.

Waarvoor verwerken wij persoonsgegevens?

Deze persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van een verantwoord, effectief en efficiënt wervings- en selectieproces. We verzamelen en gebruiken de gegevens van de sollicitant:

  • voor het vergelijken van de gegevens van de sollicitant met de huidige vacatures bij Beeld en Geluid;
  • om te bepalen of de sollicitant in aanmerking komt voor een positie binnen Beeld en Geluid;
  • enkel met toestemming om zijn of haar gegevens op te nemen in een portfolio;
  • ten behoeve van de communicatie ten aanzien van de wervings- en selectieprocedure;
  • om contact met de sollicitant op te kunnen nemen voor het inplannen van een sollicitatiegesprek;
  • om de sollicitant informatie te kunnen geven over andere relevante vacatures;
  • bij selectieprocedures waarbij een assessment en/of psychologische test wordt afgenomen, worden de relevante gegevens doorgegeven aan het bureau dat deze testen afneemt;
  • als een sollicitant wordt aangenomen kunnen verkregen persoonsgegevens verder worden verwerkt voor de uitvoering van de arbeidsovereenkomst/vrijwilligersovereenkomst/uitzendovereenkomst/stageovereenkomst, waaronder het (laten) opstellen van de arbeidsovereenkomst/vrijwilligersovereenkomst/uitzendovereenkomst/stageovereenkomst, voor administratieve doeleinden en om de sollicitant te introduceren binnen onze organisatie. Hiervoor geldt verder het privacy statement voor medewerkers.

Hoe lang bewaren we gegevens van sollicitanten?

Wij bewaren de gegevens van sollicitanten tijdens en tot uiterlijk vier weken na het afronden van de werving- en selectieprocedure.

Worden gegevens van sollicitanten gedeeld met andere partijen?

Voor het uitvoeren van onze diensten schakelen we derden in. In overleg met de sollicitant kunnen we de gegevens delen met een assessmentbureau. Deze partijen verwerken persoonsgegevens in overeenstemming met de opdracht die wij hen geven. We sluiten hiervoor altijd een verwerkersovereenkomst af met de partijen, waarin we onder andere vastleggen dat de gegevens niet voor andere doeleinden mogen worden gebruikt dan die opdracht.

Rechten sollicitant

Als sollicitant heb je een aantal rechten. Dit zijn ze:

  • Recht op informatie en inzage: je kunt ons vragen welke gegevens we van jou hebben en gebruiken.
  • Recht op rectificatie: heb je het idee dat we verkeerde gegevens van jou hebben? Laat het ons dan weten, dan passen we het aan.
  • Recht op vergetelheid: je kunt ons verzoeken om de gegevens die wij van jou hebben en gebruiken te verwijderen. In de meeste gevallen zullen we aan dit verzoek voldoen.
  • Recht op beperking: heb je het idee dat wij jouw gegevens onrechtmatig of onjuist verwerken, dan kun je ons ook vragen te stoppen met het gebruik van je gegevens totdat we één en ander goed hebben uitgezocht.
  • Recht op bezwaar (verzet): je kunt bezwaar maken tegen het gebruik of bewaren van je gegevens.
  • Recht op overdraagbaarheid: je kan ons verzoeken de gegevens die wij namens jou verwerken te laten overdragen.

Daarnaast kun je ook:

  • Een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP): Denk je dat wij niet handelen volgens de regels? Dan horen we dat natuurlijk graag. Je kunt hierover ook een klacht indienen bij de AP.

Beveiliging van de gegevens van onze sollicitanten

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw gegevens te beveiligen tegen verlies en tegen gebruik in strijd met de regels. Wij blijven ons voortdurend op de hoogte stellen van de actuele stand van zaken rondom technische beveiliging van persoonsgegevens en  passen die waar mogelijk toe. Verder zullen we er alles aan doen om te voorkomen dat persoonsgegevens verloren raken of op onrechtmatige wijze worden gebruikt.

Vragen?

Wanneer je vragen hebt over de verwerking van persoonsgegevens door ons of wanneer je gebruik wilt maken van één of meer van de rechten die de wet aan jou geeft, neem dan contact op met:

  • Onze functionaris persoonsgegevens die te bereiken is via onderstaande gegevens:

E-mailadres: privacy@beeldengeluid.nl

Correspondentieadres:
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
t.a.v. privacy officer
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum

 

Laatst bijgewerkt: november 2018