Je bevindt je hier:

Media & Onderwijs Prijs 2022 (Inschrijven is niet meer mogelijk)

Screenshot van de promovideo met de tekst 'presenteert... De Media & Onderwijs Prijs!' op een donkerblauwe achtergrond

Winnaars bekend: Check hier de uitslag van 2022!

 

Lees hier de interviews met de winnaars van 2021

Lees het interview met docent geschiedenis Sylke de Greef

Lees het interview met docent Pallas Linssen-Van der Boom

Lees het interview met docent Dennis van Roekel

Lees het interview met docent Maaike Zijm

Lees hier het interview met Anne-Marie Heideveld

De jury

Criteria

De jury beoordeelt de ingezonden lessen aan de hand van de volgende criteria. 

  • Doel & Effect: Zijn het leerdoel, de lesopzet en het leerrendement helder? Wat is het effect van de les op de leerlingen?
  • Materiaal: Wordt er op een creatieve, speelse manier gebruik gemaakt van oude en nieuwe media? En zijn de vakinhoudelijke content en didactiek in balans met de gekozen vorm?  
  • Doelgroep: Is de les voor het leerlingen in het voortgezet onderwijs? Passen vorm en uitvoering van de les bij het leerniveau? 
  • Media & Interactie: Is er in de les gebruik gemaakt van digitale media content? Is die content actueel, historisch of zelfgemaakt? Of bevat de les interactieve elementen? 
  • Gebruik: Is het materiaal gebruiksvriendelijk, deelbaar en vrij beschikbaar?
  • Context;  Is de les voor een online, hybride of live les situatie?

 

Media & Onderwijs Prijs 2021

In oktober 2021 reikte beeldengeluidopschool.nl voor het eerst de Media & Onderwijs Prijs uit. Vijf lessen en hun makers kregen een plek op ons digitale podium en inspireerden mede-docenten met hun verrassende lessen met onder meer (zelfgemaakte) video’s, 3D-hologrammen en een interactieve boek voor vakken als geschiedenis, Nederlands en ckv. Nieuwsgierig? Bekijk de winnaars van vorig jaar.

 

Waarom de Media & Onderwijs Prijs? 

Met deze jaarlijkse prijs wil Beeld & Geluid het gesprek over digitale didactiek op gang brengen, zodat de expertise over dit onderwerp een inspirerende impuls krijgt en docenten digitale media en interactieve online middelen vaker inzetten in hun lessen. beeldengeluidopschool.nl organiseert de Media & Onderwijs Prijs samen met partner LessonUp.

Over beeldengeluidopschool.nl

Beeld & Geluid op school gaat over leren over en leren met media. beeldengeluidopschool.nl is dé digitale mediacollectie voor het onderwijs. Op dit platform staan meer dan 150.000 afleveringen van uiteenlopende radio- en televisieprogramma’s. Van historische beelden tot het Journaal van gisteren. Het audio- en videomateriaal is gratis te gebruiken door iedereen in het onderwijs en kunnen docenten hun lessen leuker maken, lastige onderwerpen begrijpelijker en het leerrendement vergroten.

 

Logo LessonUp.com

Over LessonUp

Met LessonUp kunnen docenten digitale en interactieve lessen voor ieder type onderwijs en op ieder niveau maken! De online tool biedt de mogelijkheid interactieve elementen zoals quizes maar ook beeld en geluid toe te voegen aan de les, met meer betrokken leerlingen als gevolg. Naast zelf maken, kunnen docenten gebruik maken van de lesbibliotheek, waar meer dan 1 miljoen lessen klaarstaan.

LessonUp.com