Je bevindt je hier:

Basistraining Mediawijsheid en Burgerschap

Jouw leerlingen/studenten groeien op in een gemedialiseerde wereld. In hoeverre ben jij in staat hen daarin wegwijs te maken? Hoe mediawijs ben jijzelf? Doel van deze basistraining is om jouw basiskennis over hoe media, pers en (alternatieve) journalistiek werken bij te spijkeren en je te laten ontdekken hoe zij onze kijk op elkaar, de wereld en de werkelijkheid beïnvloeden.

Docenten overleggen tijdens training

Een constante stroom van beelden komt real time, via het wereldwijde web en sociale- en traditionele media op ons af. We maken, delen, ontmoeten, spelen en worden geïnformeerd. Ondertussen worden meningen en de publieke opinie gevormd. Het onderwijzen van een generatie die opgroeit in deze dynamische mediasamenleving is complex en vraagt om mediawijze leerkrachten en docenten. Het is essentieel om kennis te hebben over de werking, de mechanismen en de gevolgen van het leven in media.

Expert op gebied van mediawijsheid

Beeld en Geluid op school biedt als expert op het gebied van mediawijsheid de basistraining ‘Mediawijsheid en Burgerschap’. Doel van de training is om basiskennis op te doen over hoe media, pers en (alternatieve) journalistiek werken en hoe zij onze kijk op elkaar, de wereld en de werkelijkheid beïnvloeden. We ontrafelen de betekenis van media en mediacultuur en de gevolgen ervan voor het sociale en politieke leven van jou en jouw leerlingen. Na deze training ben je in staat om het gesprek over dit onderwerp in jouw klas te voeren. 

Programma

  • Introductie 
  • Discussie: wat is mediawijsheid volgens jou? 
  • Introductie mediawijsheid-competentiemodel van Netwerk Mediawijsheid en het ‘Ik-zij-wij-model’ van Beeld en Geluid op school
  • De praktijk: hoe breng je dit in de praktijk in jouw klas? 
Docenten krijgen presentatie over nepnieuws herkennen

Praktische info

  • Geschikt voor: docenten in het primair en het voortgezet onderwijs
  • Prijs: € 100 per docent (inclusief koffie/thee)
  • Locatie: deze workshop is beschikbaar in Hilversum, Den Haag of op een locatie naar keuze, zoals de eigen school.
  • Duur: 3 uur
  • Groepsgrootte: min. 8, max. 30 deelnemers

Een week vóór het begin van de training ontvang je een informatiebrief met theorie. Na afloop ontvang je de lesmaterialen.

Nu boeken

Vul onderstaand formulier in om een boekingsaanvraag te doen.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

T 035 – 677 5444 (maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur)

Gewenst programma
Vul alleen meerdere programma's in wanneer je deze met elkaar wilt combineren op één dag. Neem contact met ons op als je meerdere programma's op meerdere dagen wilt boeken. Eventuele bijzonderheden kun je onderaan dit formulier noteren.
Aanvullend programma
Dagdeel
Dagdeel