Je bevindt je hier:

Virtueel Museum Canon van Nederland

Het project Virtueel Museum Canon van Nederland brengt aan de hand van canonobjecten en onderwerpen digitale collecties bijeen.

Het project Virtueel Museum Canon van Nederland brengt aan de hand van canonobjecten en onderwerpen digitale collecties bijeen.

Binnen het werkprogramma Digitaal Erfgoed Zichtbaarheid van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) voert Beeld & Geluid samen met het Nederlands Openluchtmuseum het project Virtueel Museum Canon van Nederland uit. Dit moet resulteren in een digitale oplossing die bezoekers aantrekkelijke resultaten levert van zoekacties in de Digitale Collectie Nederland. In het project wordt een doelgroepenanalyse gemaakt, en wordt in samenwerking met een aantal pilot canonmusea geëxperimenteerd met een selectie van canononderwerpen en canonobjecten.

Virtueel Museum bereidt de digitale component van het canonnetwerk voor, een project geleid door het Nederland Openluchtmuseum. Dit canonnetwerk bestaat uit een aantal over Nederland verspreide musea die delen van de canon presenteren. De canonmusea stellen zich ten doel samen het verhaal van de canon van de Nederlandse geschiedenis compleet, gelaagd en in meerdere perspectieven te vertellen aan een groter publiek dan elk museum apart zou kunnen. Virtueel Museum zal voortbouwen op de huidige presentatie van de canon van Nederland op de website Entoen.nu, welke in woord en beeld wordt gepresenteerd aan de hand van vijftig ‘vensters’.

Virtueel Museum Canon van Nederland wordt gefinancierd door NDE, dat wordt gefinancierd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Projectpartners

Beeld & Geluid, Hunebedcentrum, Museum Prinsenhof, Museum Catherijneconvent, Museum Volkenkunde, Nederlands Openluchtmuseum.