Je bevindt je hier:

VICAR

Het doel van VICAR was om een real-time geautomatiseerd video-indexerings-, classificatie-, annotatie- en retrievalsysteem te ontwikkelen.

Het doel van VICAR was om een real-time geautomatiseerd video-indexerings-, classificatie-, annotatie- en retrievalsysteem te ontwikkelen.

Een groot deel van uitzendingen en multimedia content is gebaseerd op gearchiveerd film- en videomateriaal. Zoeken naar de beste videosequentie is zowel moeilijk als tijdrovend en is sterk afhankelijk van het archiveren van materiaal. Project VICAR (Video Indexing, Classification, Annotation and Retrieval) heeft een softwaretool ontwikkeld, Video Navigator, dat het annotatiewerk deels automatiseert. Elke afzonderlijke opname van de video wordt geanalyseerd en representatieve frames krijgen een samengestelde index met informatie over kleur, helderheid, camerabewegingen, enzovoort. Verder worden de frames ingedeeld in gebruikerspecifieke klassen, zoals VIP's, instellingen en objecten. Het gearchiveerde materiaal kan worden doorzocht met behulp van query's op basis van tekst of op basis van een visueel voorbeeld, zowel stilstaande als bewegende beelden, en biedt zoekmogelijkheden op basis van persoon, locatie, camerabewegingen en beweging van objecten.

Projectpartners

Beeld & Geluid, Joanneum Research (AU), Sentient Machine Research, Österreichischer Rundfunk (AU), Vienna Center for Parallel Computation (AU), Vrije Universiteit, Südwestrundfunk (DE)