Je bevindt je hier:

ECHO

In ECHO werd een universeel inzetbare software infrastructuur ontwikkeld voor de ondersteuning van gedigitaliseerde AV-archieven.

In ECHO werd een universeel inzetbare software infrastructuur ontwikkeld voor de ondersteuning van gedigitaliseerde AV-archieven.

De belangrijkste doelstelling van ECHO (European Chronicles On Line) was het ontwikkelen van universeel inzetbare software infrastructuur voor de ondersteuning van gedigitaliseerde AV-archieven. De nadruk in het project ligt aldus op niet-Engelse taalgebieden. Toegang tot archieven in deze taalgebieden is vaak lastig; terwijl het geconserveerde en ontsloten materiaal uiteraard niet minder de moeite waard is. De tweede belangrijke doelstelling van ECHO is dan ook: de samenwerking bewerkstelligen tussen verschillende audiovisuele archieven door een gezamenlijke zoekstructuur. Door gebruik van geavanceerde zoekmogelijkheden zijn de beelden gemakkelijk en op verschillende manieren doorzoekbaar. Voor het automatisch extraheren van annotaties wordt gebruik gemaakt van een combinatie van spraakherkenning, taalinterpretatie en beeldherkenning.

Beeld & Geluid was betrokken bij het formuleren van gebruikerseisen, het in samenspraak met de overige user partners samenstellen van een geschikt corpus, assisteren met het ontwerp van een metadata standaard en het coördineren van een uitgebreide evaluatie ronde.

Dit project werd gefinancierd door het Vijfde Kaderprogramma van de Europese Commissie.

Projectpartners

Beeld & Geluid, Memoriav (CH), Istituto Luce (IT), Institut Nationale Audiovisuel (FR), Tecmath, EIT, CNR, CMU, CNRS-LIMSI, ITC-IRST, Universiteit Twente, University of Mannheim