Je bevindt je hier:

ControCurator

Het doel van ControCurator is het blootleggen van controversiële onderwerpen en gebeurtenissen met behulp van moderne informatiesystemen.

Het doel van ControCurator is het blootleggen van controversiële onderwerpen en gebeurtenissen met behulp van moderne informatiesystemen.

Abraham van der Eyk - Alllegorie op de Dordtse synode en de twist tussen remonstranten en contra-remonstranten met onder andere portretten van Maurits van Oranje-Nassau (1567-1625) en Johan van Oldenbarnevelt (1547-1619). 1721. Musée des Beaux-Arts de Lyon

Dit wordt gedaan middels (1) het samenbrengen van verschillende groepen mensen: niches van experts en toegewijde gebruikers van sociale media; en (2) het gebruik van machines voor de creatie van geschikte training data, zowel in ‘real-time’ als offline.

Het ControCurator systeem zal bestaan uit twee applicaties voor eindgebruikers: een ‘Controversy Barometer’ voor het identificeren van controversiële uitspraken in medische fora, en een ‘Event Blender’ voor het samenvatten van belangrijke en catastrofale gebeurtenissen uit nieuws en de sociale media. Beide systemen maken gebruik van het ControCurator platform voor de selectie van data.

ControCurator is een valorisatieproject gefinancierd door het nationale programma COMMIT/.

Projectpartners

Beeld & Geluid, Vrije Universiteit Amsterdam, Universiteit van Amsterdam, CrowdyNews.