Je bevindt je hier:

Tag genres in de luisterpaal van Europa's muziekarchieven!

Luister dag en nacht naar de meest uiteenlopende klanken van Europa. Van feeërieke Letse composities tot prachtige folk muziek uit Griekenland en Ierland en van de oudste Deense muziekopnames tot aan opzwepende Zweedse space rock. Via het internetstation Europeana Radio haalt u al deze muziekschatten regelrecht in huis!

Tijdens het luisteren kan je al deze archieven bovendien helpen de muziekcollecties beter te duiden. Je kan als luisteraar namelijk aangeven welk genre jij zou gebruiken om de muziek te beschrijven. Op die manier worden toekomstige luisteraars nog beter bedient wanneer ze bijvoorbeeld specifiek op zoek zijn naar space rock, folk muziek of simpelweg pop muziek willen horen uit de archieven.

Groepsportret muziekgezelschap Crescendo, C. Sanders, 1930 - 1940

Europeana Radio is een luisterpaal van de muziek die binnen het Europeana Sounds project verzamelt is. Meer dan 20 archieven uit Europa en ook het Internet Archive uit de V.S. zijn hierbij aangesloten. Een deel van deze muziek (bijna 200.000 nummers) is nu via Europeana Radio beschikbaar. De reden dat het publiek wordt betrokken bij het duiden van de specifieke genres, is omdat uit onderzoek is gebleken dat dit een belangrijke zoekingang is. Uiteindelijke doel van het project is om zoveel mogelijk mensen van dit - vaak met publieke gelden - gedigitaliseerde muziekerfgoed te laten genieten.