Je bevindt je hier:

Be brave, be bright, be true, be social

Op 17 april stond de Stadschouwburg Utrecht in het teken van behave tijdens TEDxUtrecht. Een inspirerende dag waarbij 18 nationale en internationale sprekers het gedrag in dit nieuwe technologische tijdperk onder de loep namen en ter discussie stelden. Verdeeld over vier clusters spraken verschillende mensen uit technologisch, entertainment en design (TED) standpunt over gedrag. Be brave, be bright, be true, be social.

Be brave.

“We need more unreasonable people” - Willemijn Verloop

In dit cluster spraken Siert Wijnia, Ellis Bartholomeus, Deena Rosen, Willemijn Verloop over kansen nemen en nieuwe wegen in slaan. Niet alleen op technologisch front, zoals Siert Wijnia dat deed met de 3D printer, maar ook op menselijk en sociaal vlak. Zo ontwerpt Deena Rosen oplossingen waarmee energie gespaard kan worden. Niet alleen door mensen te triggeren om minder energie thuis te gebruiken, maar ook door mensen ervan bewust te maken dat vlees meer energie vergt dan vegetarisch eten. 

Be bright.

"Never underestimate the power of stupid people in large groups!" - Jef Steas

Goede ideeën kunnen herkennen, angst je niet in de weg laten staan, maar vooral kritisch nadenken is wat Jef Steas, Andrew Keen, Kelly Peters en Matt Wallaert ons leerden. Ieder op hun eigen manier vertelden ze waar ze in geloven en wat hun gedreven heeft tot waar ze nu gekomen zijn. Van felle kritieken tot het aanprijzen van de nieuwe "it-preneurs".

Be true.

"What we have to do, is realize that life itself is a risky undertaking. We need to question ourselves, the system and each other." - Alette Baartmans. 

In dit blok spraken de jongste sprekers van de dag. Deze jonge professionals vertelde over de innoverende projecten die ze opgezet hebben. Projecten die niet draaiden om geld, maar om hun eigen wens om dingen te veranderen. Om hun eigen toekomst en die van hun generatie vorm te geven.

Be social.

"It's all about creating heart connections. For peace, for education and for freedom." - Ilco van der Linde

Uiteindelijk leven we allemaal samen en kunnen we niet gelukkig zijn zonder onze medemensen. Van onbekende kennis delen met elkaar tot dansen tegen AIDS. Uiteindelijk gaat het om wat we met elkaar en de wereld delen. Afsluitend aan deze mooie TEDxUtrecht vertelden enkele inspirerend sprekers hoe we uiteindelijk ook elkaar beïnvloeden.

Bekijk hier alle presentaties.