Je bevindt je hier:

Wat verandert er door DAAN?

DAAN is een state-of-the-art archiefsysteem dat aan alle moderne eisen van de broadcast industrie voldoet. Dit betekent naast aantrekkelijke nieuwe functionaliteiten ook dat bepaalde vertrouwde features net iets anders werken dan in iMMix. Ook wijken sommige processen enigszins af. We hebben hieronder 7 grote veranderingen voor je op een rij gezet.

 1. De player van DAAN is gebruiksvriendelijk. Zo is archiefmateriaal op volledig scherm te bekijken. Kun je nu zowel naar voren als naar achter spoelen. En zijn er handige manieren om selecties heel nauwkeurig op tijdcode of keyframe te maken.
   

 2. De licentiemodule is integraal onderdeel van DAAN en voortaan de enige route voor het aanvragen en behandelen van licenties. Je hoeft dus niet meer in een aparte module zoals ADREM te werken. Dit betekent ook dat alternatieve routes voor het afsluiten van licenties - zoals Limo, e-mail of fax - niet meer mogelijk zijn.
   

 3. De facturatie in DAAN is volledig geautomatiseerd. Dat is handig, want sneller en minder foutgevoelig. Maar dit houdt ook in dat een correctie en/of annulering van een licentie achteraf gecorrigeerd moet worden in de boekhouding. Daarnaast is de frequentie van het versturen van facturen overzichtelijker dan je nu gewend bent. Om te voorkomen dat (groot)gebruikers nodeloos worden overvoerd met losse facturen.
   

 4. DAAN biedt meer mediaformaten voor uitlevering van materiaal. Met DAAN kun je materiaal transcoderen naar de meest gangbare mediaformaten. Die je vervolgens kunt uitleveren via een zogeheten secure link. Handig als de ontvanger niet beschikt over een eigen DAAN-account of een geavanceerde download omgeving.
   

 5. DAAN biedt de optie voor het maken van contracten in het Engels. Zodra je de exporttaal bij je persoonlijke instellingen op Engels zet, maak je voortaan eenvoudig en nagenoeg automatisch internationale contracten aan.
   

 6. DAAN beschikt over meer rapportagemogelijkheden. Je kunt nu rapportages uitdraaien op programma- en/of redactie-niveau, zodat je nog beter inzicht krijgt.
   

 7. DAAN is tegen kleine meerprijs overal en altijd (24/7) toegankelijk via een inlog op internet. Dus ook thuis of op locaties buiten het Media Park. DAAN beschikt over een sterke beveiliging dankzij een inlogmethode met zogeheten 2-way authentication.