Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Wijs met media voor senioren

Een gezellige ochtend voor senioren die mediawijzer willen worden. Bekijk leuke, interessante en spraakmakende televisiefragmenten van vroeger en nu, ga hierover met elkaar in gesprek en leer gezamenlijk bewuster omgaan met ‘nieuwe’ media.

Een gezellige ochtend voor senioren die mediawijzer willen worden. Bekijk leuke, interessante en spraakmakende televisiefragmenten van vroeger en nu, ga hierover met elkaar in gesprek en leer gezamenlijk bewuster omgaan met ‘nieuwe’ media.

Mediawijze senioren

SeniorWeb en Beeld & Geluid laten je in dit unieke arrangement zien dat televisie en nieuwe media je veel moois en waardevols kunnen bieden. Zo kunnen ze bijdragen aan het verbreden van je kennis en het verruimen van je blik op de wereld. Daarnaast bieden vooral de nieuwe media je de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te treden met veel meer mensen: denk aan verre familie en vrienden, of je (klein)kinderen in het buitenland.

Wellicht ontgaat je soms de noodzaak van nieuwe media? Of voelt het alsof nieuwe ontwikkelingen 'gevaarlijk' kunnen zijn? SeniorWeb en Beeld & Geluid doen er in dit arrangement alles aan om je meer inzicht te geven in het gebruik van en het leren omgaan met hedendaagse media. Alle (praktische) vragen die je hierover hebt, kun je tijdens de bijeenkomst stellen aan onze medewerkers.

Nostalgische televisie

Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning en blikken we samen terug op bijna 70 jaar Nederlandse televisiegeschiedenis. Geniet van prachtige fragmenten en de grote mediahelden van weleer: met onder andere Swiebertje, de liedjes uit ‘Ja Zuster, Nee Zuster’, de cavia-race uit de ‘Wie-Kent-Kwis’ en de lopende band van Mies Bouwman.

Ter afsluiting zal onze gastvrouw of -heer een aantal bijzondere objecten uit de depots van Beeld & Geluid laten zien. Denk hierbij aan de schoenen van Pipo de Clown, de originele poppen uit de Fabeltjeskrant, de kleding van Zuster Klivia uit ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en de bijzondere afstandsbediening waarmee koningin Beatrix Beeld & Geluid in 2006 opende.

Kortom: je beleeft een bijzondere en leerzame ochtend bij Beeld & Geluid, waarin je veel opsteekt over het gebruik van de hedendaagse media én samen met de andere deelnemers kunt genieten van de mooiste momenten van vroeger.

Programma

  • Ontvangst met koffie of thee en gebak
  • Met elkaar in gesprek: hoe kunnen nieuwe media je wereld verrijken?
  • Historisch filmprogramma
  • Pop-up museum met museale objecten uit de depots van Beeld & Geluid

     
  • 25% korting op een bezoek aan de Beeld & Geluid Experience
  • 20% korting in de Beeld & Geluid Shop

Andere datum?

Wel geïnteresseerd, maar komt deze datum niet goed uit? Dit arrangement is ook te volgen op 8 maart17 mei14 juni12 juli en 20 september.