Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Weekend van de Mediawijsheid

Zijn Pip Pellens, Gewoon Thomas, Ismail Ilgun en Lucas van de Meerendonk écht zoals ze zich online neerzetten? Vraag het ze zelf tijdens de talks en meet & greets in het Weekend van de Mediawijsheid! Ga ook zelf aan de slag en maak je eigen GIFje, fotostrip of emoticon.

Zijn Pip Pellens, Gewoon Thomas, Ismail Ilgun en Lucas van de Meerendonk écht zoals ze zich online neerzetten? Vraag het ze zelf tijdens de talks en meet & greets in het Weekend van de Mediawijsheid! Ga ook zelf aan de slag en maak je eigen GIFje, fotostrip of emoticon.

Plaats jij alleen maar mooie foto’s van jezelf op Insta of laat je het ook zien als je een badhairday hebt? En ben je echt altijd vrolijk of houd je je niet-vrolijke dagen voor jezelf? Lijkt het beeld dat je van jezelf neerzet online op hoe je in het echt bent? Kom naar het Weekend van de Mediawijsheid en luister naar talks van BN’ers over de keuzes die zij maken, doe mee aan het mediawijsheiddebat en workshops.

Luister naar Pip Pellens (actrice, presentatrice), Ismail Ilgun (vlogger), Gewoon Thomas  (vlogger) en Lucas van de Meerendonk (presentator Jeugdjournaal) tijdens de talks en ga met hen in gesprek! Probeer de jury te overtuigen van jouw standpunt bij het mediawijsheiddebat en werk tijdens de workshops aan je eigen online identiteit.

Talks met BN’ers

Is Pip Pellens echt altijd vrolijk? Doet Gewoon Thomas de hele dag challenges? En heeft Ismail wel eens spijt gehad van een van zijn vlogs? Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid praten Pip, Thomas, Ismail en Lucas over hun online identiteit en beeldvorming: wat laten zij van zichzelf zien online en waarom? En komt het beeld dat ze neerzetten van zichzelf overeen met hoe ze in het echt zijn? Na de talks kun je ook nog even met ze op de foto tijdens een korte meet & greet!

Reserveer tickets 

Koop hieronder je ticket en reserveer daarmee een van de talks om zeker te zijn van een plekje! 

Zaterdag (moderatie door Nisrine Sahla)

14.00 uur: Gewoon Thomas
15.30 uur: Lucas van de Meerendonk

Zondag (moderatie door Nisrine Sahla)

13.00 uur: Ismail Ilgun
15.30 uur: Pip Pellens

Zelf aan de slag!

Tijdens het Weekend van de Mediawijsheid kun je je creativiteit laten botvieren, want de hele dag door kun je op allerlei vlakken zelf aan de slag! Ontwerp je eigen emoji of maak een fotostrip met je familie met hulp van fotostripmaker Ype Driessen. Die krijg je uiteraard ook mee naar huis. Vind je bewegend beeld spannender? Maak dan je eigen GIFje.

Mediawijsheid Debat

Zondag 14.00 uur

Volwassenen en kinderen strijden tegen elkaar in het enige echte Mediawijsheid Debat! Het debat wordt geleid door Rogier Elshout van het Nederlands Debat Instituut en de jury bestaat uit Pip Pellens, Ismail Ilgun en Nisrine Sahla (NOS Stories).

In samenwerking met Mediawijzer.net