Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Uitreiking Haagse Media Awards

Op 5 oktober 2023 worden de prijzen van de derde editie van de Haagse Media Awards uitgereikt! De Haagse Media Awards is een samenwerking tussen PIP en Beeld & Geluid in Den Haag.

Op 5 oktober 2023 worden de prijzen van de derde editie van de Haagse Media Awards uitgereikt! De Haagse Media Awards is een samenwerking tussen PIP en Beeld & Geluid in Den Haag.

Haagse Media Awards

Een feestelijk maar ook belangrijk evenement! De Haagse Media Awards worden uitgereikt aan talentvolle en onderscheidende mediamakers uit Den Haag en omgeving. Zij worden in de schijnwerpers gezet om het Haagse makersklimaat op het gebied van media te stimuleren. Op 5 oktober is de uitreiking van de Awards in Beeld & Geluid in Den Haag. De toegang is gratis. Meld je wel van tevoren aan.

De Haagse Media Awards bestaan uit 3 categorieën:

  • Beeld

    De award voor de Haagse Beeldmaker die een moment, idee of gebeurtenis op de meest opzienbarende en originele wijze in video, foto, moving image of video art heeft vastgelegd.
  • Woord

    Met de pen, in een krant, op een blog, met een microfoon, live op de radio of podcasts. De Haagse maker die een gebeurtenis, gedachte of idee op de meest spraakmakende of verrassende wijze in woorden wist te vatten.
  • Publieksprijs

    Uit alle inzendingen mag ook het publiek een Haagse Maker kiezen die volgens hen dit jaar in de spotlight gezet moet worden. Een bijzonder talent, een lifetime achievement, die maker niet over het hoofd gezien mag worden. De shortlist voor de publieksprijs wordt 25 september bekend gemaakt. 

Aanmelden als kandidaat

Elke Haagse mediamaker kan zich aanmelden als kandidaat voor de Haagse Media Awards. Doe dat via dit formulier (uiterlijk 20 september).

Aanmelden als publiek

De Haagse Media Awards worden op 5 oktober uitgereikt in Beeld & Geluid in Den Haag. Jij kunt daar gratis bij te zijn door je aan te melden via de blauwe knop bovenaan deze pagina.

De jury

Hizir Cengiz is meester in de rechten, ‘Correspondent Afkomst’ bij De Correspondent, moderator en columnist. Zijn columns en essays gaan vaak over klassenmigratie, huiselijk geweld, armoede en participatie. In Zaal 3 maakt hij sinds kort een maandelijks interviewprogramma. Daniëlle Zawadi schrijft proza en treedt op met spoken word. Haar verhalen gaan veelal over wat het betekent om jong te zijn in Nederland als iemand van de tweede generatie: geboren in de Democratische Republiek Congo maar opgegroeid in Nederland. Sjaak Bral is professioneel theatermaker en gevreesd columnist. Met negen boeken (waaronder het uiterst succesvolle Groen Geile Boekie), veertien theater programma’s, en een wereldrecord one-man oudejaarconferences op zijn naam is Bral een cabaretier van de bovenste plank. In oktober verschijnt zijn nieuwe boek: ‘Ik roep ook maar wat.’

Gemeente Den Haag

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de gemeente Den Haag.