Je bevindt je hier:

Swiep Swiep Hoera! over televisiefenomeen Swiebertje

Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Deze editie van het Beeld en Geluid Mediacafé staat in het teken van televisie-icoon Swiebertje. Mediajournalist Patrick Bremmers vertelt over de betekenis van de vrolijke zwerver die gedurende twintig jaar zou uitgroeien tot Nederlands cultureel erfgoed.

Swiep Swiep Hoera, 14 februari in Beeld en Geluid Den Haag

Op deze middag toont mediajournalist Patrick Bremmers tijdens een ouderwets gezellig verjaardagsfeest de leukste fragmenten uit 65 jaar Swiebertje. Bovendien vraagt hij zich af: Wat is de betekenis van Swiebertje voor het Nederlandse tv-landschap? Waarom sprak de serie zo tot de verbeelding? En welke fragmenten van Joop Doderers hilarische creatie mogen we zeker nooit vergeten?

Dit Mediacafé is ook bij te wonen in

Reis mee in media - Beeld en Geluid

Mediacafés

In Mediacafés bespreken collectiespecialisten en conservatoren van Beeld en Geluid recente en historische ontwikkelingen in de media. Zij illustreren hun verhalen met beelden uit de veelzijdige schatkamer van Beeld en Geluid.

 

Bekijk alle events

Dit Mediacafé wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de BankGiro Loterij.