Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Rondleiding door Beeld & Geluid

Tijdens het Erfgoedfestival Gooi en Vecht 2021 is Beeld & Geluid elke vrijdag te bezoeken voor een rondleiding. Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld & Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van onze mediahistorische collectie.

Tijdens het Erfgoedfestival Gooi en Vecht 2021 is Beeld & Geluid elke vrijdag te bezoeken voor een rondleiding. Ga op ontdekkingstocht en geniet van al het moois dat Beeld & Geluid te bieden heeft: spectaculaire architectuur, een blik achter deuren die normaal voor publiek gesloten blijven en een indruk van de enorme omvang van onze mediahistorische collectie.

Groep mensen krijgt een rondleiding door de 'canyon' van Beeld & Geluid

Onze rondleiders nemen je mee langs de mediapersoonlijkheden op onze Wall of Fame en de fascinerende en verborgen symboliek van het schitterende gebouw. Ook daal je af naar de dieptes van de ‘canyon’ waar de schatkamers van het instituut zich bevinden. Daar slaan we niet alleen meer dan 1.000.000 uur aan audiovisueel materiaal op, maar is ook een enorme collectie interessante objecten uit de mediageschiedenis van Nederland te vinden. 

Veilig bezoek

Tijdens je bezoek aan Beeld & Geluid staan jouw veiligheid en gezondheid, en die van onze medewerkers, voorop. Daarom hebben we de nodige maatregelen getroffen voor jouw bezoek.

Wijzigingen in het coronabeleid kunnen van invloed zijn op het doorgaan van de rondleidingen, of invloed hebben op het aantal deelnemers dat mee mag doen. Wij vragen nadrukkelijk om enkele extra contactgegevens bij de reservering, zodat wij contact op kunnen nemen bij een eventuele annulering of wijziging.

Mies Bouwman totempaal (kunstwerk) in het atrium van Beeld & Geluid

Foto: Edwin Janssen

Grensverlegger Mies Bouwman

Tijdens de rondleiding is er bijzondere aandacht voor de Totempaal van Mies Bouwman, een ‘grensverleggende’ televisievakvrouw. Het kunstwerk werd na haar overlijden in 2018 in opdracht van De Wereld Draait Door als eerbetoon voor haar gemaakt en is een referentie naar het kunstwerk dat 8 kunstenaars eind jaren zestig maakten in haar praatprogramma Mies en Scène. Deze totempaal werd ontworpen door Ans Markus, Robin de Puy, Maarten Baas, Bas Kosters, Siegfried Woldhek, Gerti Bierenbroodspot en Marte Röling.

Museum gesloten

Ons museum is op dit moment gesloten voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum. Het is dus niet mogelijk om je rondleiding aan te vullen met een museumbezoek. Vanaf Beeld & Geluid kun je via de MediaMile wel een wandeling maken door Hilversum, langs enkele hoogtepunten uit de Nederlandse mediageschiedenis!

Luister ook naar de podcast van Gooise Grensverleggers, waarin directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer praat over Mies Bouwman, Sonja Barend en Linda de Mol.

Luister de podcast
Campagnebeeld Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021

Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021

Het Erfgoedfestival Gooi & Vecht laat je deze zomer op laagdrempelige wijze kennismaken met de rijke geschiedenis van Gooi & Vecht. Een geschiedenis vol vernieuwers, vrijdenkers en innovators, schrijvers en dichters: Grensverleggers in Gooi & Vecht. Zij woonden en werkten hier.

Via een inspirerend (coronaproof) programma vol o.a. tentoonstellingen, wandel- en fietsroutes en educatieve programma’s worden de verhalen voor een breed publiek ontsloten.

Bekijk het volledige programma

Wandelroutes

Er zijn tal van thematische wandelingen beschikbaar in de omgeving met begeleiding op de route, historische foto’s en verhalen! Download hiervoor de app Spacetime Layers (Apple/Android) De wandelingen zijn te herkennen aan het logo van het Erfgoedfestival of bekijk ze hier als je de app al op je telefoon hebt.