Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Radicale verbeelding | Sandberg@Mediapark

Beeld en Geluid en het Sandberg Instituut organiseren in 2017 de Sandberg@Mediapark Masterclass. Samen met een aantal publieke omroepen en de NPO organiseren we de conferentie 'Radicale Verbeelding' en een 6 maanden durende masterclass voor mediamakers die hun grenzen willen verkennen.

Met o.a. Ikenna Azuike What’s up Africa? – Juha van ’t Zelfde Lighthouse Brighton – Prospektor & Janneke de RooijPropaganda by the people – Steye Hallersma / Wildvreemd Smartphone Orchestra – Dipsaus Podcast voor en door vrouwen met kleur (o.v.b.) – Andrea Karch Radicalisation of the youth

Van nieuwe stemmen tot fundamenteel beeld, van grote verhalen tot radicale geluiden, van extreme technologie tot ultieme fantasie, we leven in radicale tijden. Dit is een kantelpunt, voor het milieu, voor de sociale gelijkheid, voor de politiek en zeker ook voor onze media, verbeelding en technologie. Steeds meer kunstenaars, opiniemakers en denkers roepen op tot radicalisering, tegen onverschilligheid en de neo-liberale status-quo, en voor een nieuw constructief radicalisme, inspirerende vormen van samenwerking, subversieve kunst en extreme alternatieven.

De conferentie ‘Radicale Verbeelding’ geeft gehoor aan deze oproepen, en toont baanbrekende voorbeelden van innovatieve vertelvormen. Hedendaagse makers spreken over hun ambitie voor radicale vormen van bewegend beeld, interactie, design, journalistiek en film.

De conferentie vormt de aftrap van de Sandberg@Mediapark Masterclass, de opvolger van het succesvolle innovatielab Sandberg@Mediafonds. Acht antidisciplinaire teams van o.a. programmamakers, ontwerpers, journalisten, data-analisten en nieuwe media kunstenaars zullen gedurende 6 maanden werken aan concepten voor nieuwe mediatoepassingen. De teams werken aan de hand van een door henzelf gekozen onderzoeksvraag. Het lab eindigt met een publieke presentatie op 1 juni. 

Voor vragen over de masterclass kun je contact opnemen met Julia Vytopil: jvytopil@beeldengeluid.nl

De Sandberg@Mediafonds masterclass wordt mogelijk gemaakt door het Sandberg Instituut, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, NPO, VPRO, BNNVARA en NTR