Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Museumnacht Den Haag

Kom langs op 7 oktober tijdens Museumnacht Den Haag voor de leukste programma's bij Beeld & Geluid over alles wat er omgaat in het hoofd van jou en je generatiegenoten. Haak aan bij het Mediacafé van Francine Oomen (‘Hoe overleef ik... TikTok?’), check short films van de Film School, duik in theatrale perfomances van Rabarber en test je kennis tijdens de Quiz.

Kom langs op 7 oktober tijdens Museumnacht Den Haag voor de leukste programma's bij Beeld & Geluid over alles wat er omgaat in het hoofd van jou en je generatiegenoten. Haak aan bij het Mediacafé van Francine Oomen (‘Hoe overleef ik... TikTok?’), check short films van de Film School, duik in theatrale perfomances van Rabarber en test je kennis tijdens de Quiz.

Francine Oomen

Programma

 • Mediacafé Francine Oomen

  21.00 - 22.00 uur

  23.00 - 00.00 uur


  Tijdens dit Mediacafé gaat presentatrice Lisa Wade in gesprek met Nederlands schrijfster Francine Oomen, bekend van de Hoe Overleef Ik-bestseller-boekenreeks. Samen bespreken zij dilemma's en uitdagingen waar jouw generatiegenoten en jij mee te maken hebben: hoe zit het met vriendschappen, faalangst, keuzestress, zelfbeeld of toekomstdromen? Waar haal jij je inspiratie vandaan en rol spelen social media in jouw leven? Journalist en radio- en televisiepresentatrice Lisa Wade kun je kennen van Het Klokhuis en 13 in de Oorlog. Als boekengek, schrijver en kenner van kindertelevisie spuwt ze een spervuur aan vragen aan Francine en bedenken zij samen met jou de beste survivaltips. 

 • BLCKBX: Een theatrale tijdcapsule

  21.15 - 21.35 uur

  22.00 - 22.20 uur

  22:45 - 23:05 uur


  BLCKBX is een theatrale tijdcapsule van 12 jongeren over thema’s uit hun eigen leven en media en hun verbondenheid in een steeds sneller veranderende wereld. Performance, spoken word en dans. BLCKBX is een traject van Rabarbar, Den Haag.

 • Film School – ROSE academy

  20.30 - 21.30 uur: vertoning 5 short films van de Film School

  21.30 - 22.30 uur: 21.30 - 22.30 uur: Ontmoet de makers van short films (Maeve, Stille Noodkreet en Sociale Drug)

  De Film School vertoont 5 korte films gemaakt door Haagse jongeren van 18 tot 26 jaar. Kom kijken naar het bijzondere en creatieve werk van deze jonge talenten. Bij Film School krijgen zij de kans om onder begeleiding van professionele regisseurs, acteurs en coaches uit de Nederlandse film- TV-sector te werken aan een eigen korte film. Tijdens dit intensieve programma biedt ROSE stories vijf maanden lang wekelijks workshops aan. Met alle opgedane kennis en ervaring werk je toe naar een eigen korte film die vertoond zal worden tijdens een feestelijke première in Filmhuis Den Haag! Met Film School geeft ROSE stories gehoor aan de sterke behoefte voor nieuwe, positieve verhalen en inspirerende rolmodellen.

 • NewsArcade Quiz

  doorlopend

  Maak kennis met NewsArcade: Nieuwsconsumptie transformeren via Gamification Speel de quiz en leer wat voor mediagebruiker jij bent! Leer meer over een interactieve tool waarbij je in de schoenen staat van een journalist. Het doel van dit project is om je nieuwsgeletterdheid, kritisch denken en begrip van mediaproductie te verbeteren. Doe mee aan de Museumnacht voor een interactieve quiz om erachter te komen wat voor nieuwsconsument jij bent! En welke mogelijkheden NewsArcade voor jou in petto heeft. Leer hier meer over het project.

 • Zeefdruk

  doorlopend

  Mans is een visual artist uit Utrecht. Hij beweegt zich op het vlak van illustratie, animatie en video. Mans probeert de wereld om zich heen te begrijpen door indrukken om te zetten in eigen beeld. Deze beeld zijn vaak absurd, surrealistisch, vrolijk en humoristisch.

  In samenwerking met Beeld & Geluid ging Mans op onderzoek in het publieke archiefmateriaal van B&G. Hij onderzocht welke beelden hem fascineerde of triggerden en reflecteerde op de vraag ‘waarom zijn deze videobeelden zo boeiend voor mij?’. Hieruit kwamen thema’s die overlap hadden met momenten die recent hadden plaatsgevonden. Eigenlijk een afspiegeling van zijn mentale staat. Hieruit ontstond een visuele vertaling in vorm van een gezeefdrukte illustrtie.

  Nu, een jaar verder, reflecteert Mans op de beelden die hij toen heeft uitgekozen. Vervolgens is hij aan de slag gegaan met twee nieuwe prints. Dit nieuwe visuele werk is te zien tijdens de Museumnacht.

  De twee prints worden daar gelanceerd met een live zeefdruk sessie op textiel en papier.

  Neem je theedoek, driedelige pak en ovenwanten mee: Mans verrijkt elk stuk textiel met een vers gezeefdrukte print. Ook kun je ter plekke een shirt kopen in je eigen maat.

 • DJ Onno Post & DJ’s Future Intel Posse

  doorlopend

  DJ Onno Post warmt de vloer onder je op met zijn hete en vurige deuntjes. Onno draait voornamelijk alternative dance, jazz en pop. F.I.P pakt 'm later op de avond over. F.I.P staat voor Future Intel Posse aka future intel crew. Verschillend van samenstelling, verenigd in toekomstvisie. Verwacht experimenten en verrassingen.

Gemeente Den Haag

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van de gemeente Den Haag.