Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Maker Space

Twee kunstenaars gaan een week lang met archiefbeelden van Beeld & Geluid op onderzoek uit en vragen bezoekers om vooral mee te doen.

Twee kunstenaars gaan een week lang met archiefbeelden van Beeld & Geluid op onderzoek uit en vragen bezoekers om vooral mee te doen.

Pixelachtig beeld  - still uit Lana Kaiser - van een jongen met zwarte bril die in een zwembad staat met armen omhoog geheven en een roze badmuts op.

Philipp Gufler, still uit Lana Kaiser

Het Creative Image Lab in de Gooische Brink in het centrum van Hilversum wordt door het Grafisch Atelier Hilversum en door Beeld & Geluid omgedoopt tot Maker Space.

Esther de Korte en Philipp Gufler nemen hier hun intrek en gaan aan de slag met de gratis beelden die in het open archief van Beeld & Geluid (www.openbeelden.nl) te vinden zijn.

Esther de Korte onderzoekt het contrast tussen aan- en uitstaan, verbonden zijn met de digitale wereld versus verbonden zijn met de natuurlijke wereld. Hiervoor zal ze voornamelijk linodrukken als medium gebruiken. 

Het werk van Philipp Gufler draait om sociale en politieke thema’s als identiteit, queer en homoseksualiteit. Door het onderzoeken en tonen van verhalen die afwijken van de norm bevraagt hij de situaties waaronder identiteit wordt gevormd en hoe kennis daarover wordt bewaard, wat vaak wordt vastgelegd in zine’s en gezeefdrukte ‘quilts’. 

Filmvertoning Philipp Gufler

Op zaterdagavond 8 oktober vertoont Philipp Gufler in de Maker Space twee van zijn films: Lana Kaiser (2020) en Projection on the Crisis (Gauweilereien in Munich) (2014). Gufler maakte beide films als onderdeel van zijn kunstpraktijk en onderzoeken thema’s als identiteit, queer en homoseksualiteit. Na afloop gaat Gufler graag in gesprek over beide films en zijn andere werk.  

  • 17.30 - 18.00 inloop
  • 18.00 - 19.00 filmvertoning
  • 19.00 - 19.30 Q&A met Philipp Gufler

Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. In de films wordt Duits en Engels gesproken, ondertiteling in het Engels.