Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Mag je grappen maken over de koning?

Bij satire draait het om humor en het opzoeken van de grens, maar wat is er dan grappig en wat gaat te ver? Wetenschapper Mark Boukes neemt je in dit kindercollege mee terug in de tijd en leert je alles over satire!

Wist je dat satire al bestond in de tijd van de Grieken en Romeinen? Maar wat is satire eigenlijk en waarom is het belangrijk dat het bestaat? Wetenschapper Mark Boukes trapt de collegereeks af en neemt je mee terug in de tijd. Bij satire draait het om humor en het opzoeken van de grens, maar wat is er dan grappig en wat gaat te ver? In dit college leer je alles over satire en mag JIJ bepalen wat door de beugel kan.

Satire-colleges MuseumJeugdUniversiteit

Satire komt voor in veel verschillende vormen: op televisie, online, in tekeningen. Tijdens deze collegereeks van Beeld en Geluid maak je kennis met allemaal! En vertellen de makers je meer over wat satire is en waarom het zo belangrijk is dat het bestaat. Aan het einde van deze collegereeks ga je naar huis met een welverdiend écht MJU diploma.

Satire

Satire is een kunstvorm waarin iets of iemand een beetje belachelijk gemaakt wordt. Soms vinden mensen het beledigend, maar vaak moeten we er heel hard om lachen! Satire gaat vaak over  bekende mensen zoals onze koning of premier Rutte, maar het kan ook gaan over je juf of je broer. Of over iets wat je in het nieuws gezien hebt. Bij satire vergroot je uit wat je anders ook al opvalt (flaporen!) of doe je iemand op een grappige manier na. Satire is niet alleen grappig, maar gaat vaak over serieuze dingen. De makers willen je op een andere manier naar het nieuws en andere gebeurtenissen in de wereld laten kijken en je hierover aan het denken zetten.