Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Kinderpodcastdagen

Heb jij het al gehoord? De aankomende meivakantie staat bij Beeld en Geluid Den Haag helemaal in het teken van het maken van podcasts!

Heb jij het al gehoord? De aankomende meivakantie staat bij Beeld en Geluid Den Haag helemaal in het teken van het maken van podcasts!

Logo Kinder Podcast Dagen van 30 april tot en met 8 mei

Wil jij weten hoe podcasts worden gemaakt? De makers van jouw favoriete podcasts nemen je mee in de wereld van podcasts maken en geven je een kijkje achter de schermen. Misschien ben jij straks wel te horen in de volgende aflevering van Filosoofje, staat jouw lievelingsboek centraal in de workshop van De Waanzinnige Podcast, stel je jouw meest prangende vraag aan de makers van de NOS Jeugdjournaal Podcast óf los jij het mysterie op uit Sara’s Mysteries

Hallo Kids Radio is LIVE te gast en helpt jou op weg als radio- en podcastmaker. Doe mee en treed in de voetsporen van je favoriete Radio DJ of podcastmaker! 

Overzicht van de activiteiten:

Kinderen maken een podcast

Workshop: Hoe maak ik een hoorspel?

Zaterdag 30 april 11.00 uur & 13.00 uur
Zondag 8 mei 11.00 uur

 

In een hoorspel is niets wat het lijkt! Met geluidseffecten kun je namelijk de meest waanzinnige verhalen vertellen. Zo kun je de luisteraar laten geloven dat er plots een paard dwars door het museum rijdt, of dat er uit het niets een hevige storm opsteekt!

Tijdens deze workshop duik je samen in de wereld van de geluidseffecten en ga je zelf aan de slag met het maken van een echt hoorspel.

Koop tickets
Presentatoren Hallo Kids Radio

Hallo Kids Radio Live

Maandag 2 mei t/m vrijdag 6 mei 15.00 – 17.00 uur

 

Heb jij altijd al eens willen zien hoe radio gemaakt wordt? Goed nieuws, want de middagshow van Hallo Kids Radio zendt tijdens de meivakantie doordeweeks live uit vanuit Beeld en Geluid Den Haag en daar kun jij bij zijn! 

Jij kunt de presentatoren van Hallo Kids Radio in het echt aan het werk zien en er is de mogelijkheid om zelf een plaatje aan te vragen. Is jouw favoriete liedje straks te horen op de radio?

Gratis, loop zonder reservering binnen!

Presentatoren Hallo Kids Radio

Hallo Kids Radio - Podcast- en radioworkshops

Zondag 1 mei t/m zaterdag 7 mei 11.00 - 11.30
Zondag 1 mei en zaterdag 7 mei 13.00 - 13.30

 

Hallo Kids Radio is dé online radiozender van Nederland en Vlaanderen voor gezinnen met kinderen t/m 10 jaar! De presentatoren gaan samen met jou in een echte studio aan de slag en leren jou alles over het maken van radio en podcasts. Wie weet schuilt er in jou wel een echt podcast- of radiotalent!

Koop tickets Hallo Kids Workshop
Sara's Mysteries

Interactieve Liveshow 'Sara's mysteries'

Dinsdag 3 mei 13.00

 

In de razend populaire true-crime familiepodcast Sara’s Mysteries (NTR/Zapp) ontrafelt theater- en podcastmaker Sara de Monchy samen met kinderen mysteries die hen niet meer loslaten. Van een gevonden portemonnee tot een verdwenen klasgenoot; lukt het hen om samen via vreemde inbraakpogingen, spionage en graaf- en speurwerk deze mysteries op te lossen?

Tijdens de interactieve liveshow van Sara’s Mysteries bij Beeld en Geluid luister jij samen met Sara naar een aflevering van de podcast en ga jij met haar aan de slag om nieuwe raadsels op te lossen. Lukt het jullie om het mysterie samen te ontrafelen? Of heb jij zelf nog een mysterie dat nodig eens opgelost moet worden?

Koop tickets Sara's Mysteries
Jeugdjournaal

Masterclass met Bart Tuinman van de NOS Jeugdjournaal Podcast

Woensdag 4 mei 13.00

 

Het NOS Jeugdjournaal is al meer dan veertig jaar een vaste waarde op de Nederlandse televisie. Ben jij nieuwsgierig en wil je meer weten over wat er in de wereld speelt? Dan is de NOS Jeugdjournaalpodcast misschien wel iets voor jou! Jeugdjournaalgezichten Bart Tuinman en Malou van der Starre beantwoorden iedere week jouw vragen bij een belangrijk nieuwsonderwerp.

Bart komt samen met podcastredacteur Joanna langs in het museum om jou te vertellen hoe de podcast van het Jeugdjournaal wordt gemaakt. Misschien mag jij wel jouw prangende originele vraag stellen!

Koop tickets Jeugdjournaal Masterclass
Filosoofje

Live-opname van de Podcast 'Filosoofje'

Vrijdag 6 mei 13.00

 

In de podcast Filosoofje staat jouw kijk op de wereld centraal! Elke aflevering gaan kinderen met echte filosofen in gesprek over allerlei belangrijke thema’s zoals vrijheid, geluk of de verschillen tussen jongens en meisjes. Veel scholen gebruiken de podcast als beginpunt om ook zelf met hun leerlingen een filosofisch gesprek aan te gaan. Maar wat is filosoferen nu eigenlijk?

Jij komt erachter in de speciale workshop van Filosoofje bij Beeld en Geluid! Er wordt gefilosofeerd over een interessant thema én jij kunt ook zelf meedoen. Filosoferen is namelijk ontzettend leuk! Filosoofje is een productie van Lisa Roozen, waarvoor zij samenwerkt met filosoof Maaike Merckens-Bekkers van WonderWhy.

Koop tickets Opname Filosoofje
De Waanzinnige Podcast

Masterclass van 'de Waanzinnige Podcast'

Zondag 8 mei 13.00

 

De Waanzinnige Podcast is een podcast voor en door kinderen van 6 t/m 12 jaar over hun lievelingsboeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek.

Ook wordt er een stukje voorgelezen. Na het luisteren zijn de jonge luisteraars zo meegesleept in het verhaal, dat de meeste kinderen het boek willen lezen!

Koop tickets Waanzinnige Podcast