Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Hoe bedenk je de beste krantenkop?

De Speld-redacteur Nathan de Groot laat je tijdens deze workshop op een andere manier kijken naar nieuws. En word voor één uur redacteur van jouw satirische schoolkrant en schrijf je de beste verzonnen krantenkoppen over wat er bij jou op school gebeurt!

Nieuws is overal en kun je bijvoorbeeld teruglezen in kranten én online op internet. Het is soms een beetje saai maar kan ook heel leuk en grappig zijn. Nathan de Groot leert jou op een andere manier te kijken naar nieuws. Want pas op! Er zijn ook websites met alleen maar onzin nieuws. Ze gooien het echte nieuws om en verdraaien het, zoals online krant de Speld. Dat is een vorm van satire. Tijdens deze workshop word jij voor één uur redacteur van jouw satirische schoolkrant en schrijf je de beste verzonnen krantenkoppen over wat er bij jou op school gebeurt. 

Serieus grappige voorjaarsvakantie

16 februari - 3 maart

Wat is satire eigenlijk en waarom bestaat het? Kun je zomaar alle grappen maken? En zijn alle grappen wel grappig? De hele voorjaarsvakantie staat in het teken van satire. Speel mee in een sketch, teken een karikatuur, maak een meme of volg een van de superworkshops van een échte satiricus.

Bekijk alle activiteiten