Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Haags Verhaal: Ontmoet de radiomakers van je stad

Een interactieve bijeenkomst van Haags Verhaal en Beeld & Geluid in Den Haag. In de schijnwerpers staan de lokale radiomakers van Radio Tonka en Radio Sangam. Hoe verbinden zij de Haagse samenleving?

Een interactieve bijeenkomst van Haags Verhaal en Beeld & Geluid in Den Haag. In de schijnwerpers staan de lokale radiomakers van Radio Tonka en Radio Sangam. Hoe verbinden zij de Haagse samenleving?

Decoratief: oude radio in houten behuizing

Radio Tonka is het geluid van de Haagse underground. Dit alternatieve radiostation wordt geproduceerd door vrije geesten. Het is een unieke broedplaats voor artiesten en dj-collectieven. Van jazz tot anarcho-punk tot experimentele live-acts. Je kan ze elke nacht beluisteren op Den Haag FM. Den Haag FM is de stadsradio van Den Haag. Brutaal, betrokken en betrouwbaar, luidt het motto. Radio Sangam is een Haagse radiozender die zich richtte op de Indiase, Hindoestaanse en Surinaamse gemeenschap in Den Haag. Deze focus is nog steeds aanwezig, maar Radio Sangam spreekt inmiddels alle gemeenschappen in Den Haag aan.

Op de kruk vanavond zit Peter Bos (één van de oprichters van Radio Tonka), Bob Brinkman (radiopresentator van ‘Bob Staat Op’ bij Den Haag FM), Frandjescka Balootje (DJ van Young Agga, de stem voor jong urban Den Haag bij Den Haag FM) en Glenn Mahangoe (eigenaar van Radio Sangam). 

Tijdens deze avond horen we de verhalen achter de radiomakers én gaan we in gesprek over de manier waarop radio wordt ingezet. Hoe gebruiken zij dit medium om mensen te bereiken en met hen te verbinden? Is radio eigenlijk nog wel van deze tijd? Het Haags Verhaal trekt als een reizend verhalencircus door de stad om mensen en gemeenschappen die elkaar eerder nog niet kennen, samen te brengen met verhalen en beelden.

Programma

Voorafgaand aan de verhalenbijeenkomst eten de gasten en het publiek gezamenlijk soep en brood.

  • 17.30 uur: Inloop met soep en brood
  • 18.15 uur: Start verhalenbijeenkomst
  • 20.00 uur: Einde

Bijwonen

Het bijwonen van deze editie van Haags Verhaal is gratis. Meld je vooraf aan via bovenstaande link.