Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Giro 555: Nederland helpt Sulawesi

Woensdag 10 oktober is Beeld en Geluid het centrum voor de Actiedag van Giro555 voor de slachtoffers op Sulawesi. Verschillende radiozenders en televisieprogramma’s besteden de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland trof. Het doel is zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nationale Actie van Giro555 voor de slachtoffers op Sulawesi.

Om 12:00 uur is de aftrap van de Actiedag in Beeld en Geluid in Hilversum. Publiek is van harte welkom om een donatie te komen doen en optredens te bekijken. Het volledige programma en updates over de Actiedag zijn te bekijken op de website en social media van Giro 555.

Openingstijden

Het museum is op de Actiedag geopend van 10:00-17:30 uur. Het gebouw blijft tot het einde van de Actiedag open voor publiek.

Activiteiten

De radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX besteden de hele dag aandacht aan de ramp. Een belpanel met bekende en minder bekende Nederlanders zit belangeloos klaar om telefoontjes van donateurs te beantwoorden. Het voorlopige eindbedrag zal die avond in Pauw bekend gemaakt worden. 

De dag wordt geopend door Dionne Stax. Frits Sissing presenteert de dag. Gedurende de dag geven bekende Nederlanders volop workshops en optredens. Luister bijvoorbeeld naar een optreden van de winnaar van The Voice Senior, Jimi Bellmartin, volg een masterclass Stand Up Poetry van Mei Li Vos of luister naar een TedX over het klimaat van Gerrit Hiemstra.  In de avond geven Nick & Simon een huiskamerconcert. Danny Jansen, chefkok van 24Kitchen, gaat Indonesisch koken. Naast deze namen geven ook Dolf Jansen, Kris Kross, Rob Dekay, Arash Aazrami, Peter van Dongen, Harold Verwoert, Ray Smith en Pieter Broertjes acte de présence.

Verder kan je via Virtual Reality ervaren hoe het is om als hulpverlener op een rampplek te zijn.

Voel je als Max Verstappen

Altijd al willen weten hoe het voelt om als Max Verstappen over het asfalt te scheuren? Dat kan in de Ziggo eBattle F1 trailer. De trailer is uitgerust met tien Playseats, zodat iedereen kan proberen de snelste rondetijd op het officiële racecircuit van de GP van de Verenigde Staten neer zetten. De snelste coureurs van de dag maken kans op een speciale Ziggo eBattle F1 bokaal en een plek in de finale live op Ziggo Sport.

 

Bel een BN’er

Radio en televisie doen de hele dag verslag en schakelen regelmatig met hulpverleners in Sulawesi. Een belpanel zit klaar om jouw gift te noteren. Bel woensdag naar 0800 1112 (vanaf 12.00) en de kans is aanwezig dat je Shelly Sterk, Dolf Jansen, Hakim Traïdia of Viggo Waas aan de telefoon krijgt.

Niets missen?

  • Volg Giro555 op social media of via de hashtag #NLhelptSulawesi
  • Zit woensdag voor de buis om 18.30 uur (RTL 4) en 20.10 uur (NPO 1) voor de tussenstanden en hoor het eindbedrag om 23.15 uur op bij Pauw op NPO 1