Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Familiefestival

Raps, podcasts, vlogs of films - verhalen kun je op verschillende manieren delen. Tijdens het Familiefestival ga je aan de slag met jouw eigen verhaal. Laat je inspireren door experts als YouTuber Teske de Schepper, rapper Jairzinho, rapper Qucee (Supergaande) en acteur Ruud Feltkamp of ga zelf aan de slag bij een van de workshops!

Raps, podcasts, vlogs of films - verhalen kun je op verschillende manieren delen. Tijdens het Familiefestival ga je aan de slag met jouw eigen verhaal. Laat je inspireren door experts als YouTuber Teske de Schepper, rapper Jairzinho, rapper Qucee (Supergaande) en acteur Ruud Feltkamp of ga zelf aan de slag bij een van de workshops!

Zit jij ook zo vol verhalen? Maar hoe deel die? En wat zorgt ervoor dat een verhaal je grijpt? Qucee, Ruud Feltkamp en Teske de Schepper vertellen hoe je media kunt inzetten bij het delen en vertellen van verhalen, maar ook over hoe je met behulp van bijvoorbeeld emoties, ritme of montage een verhaal krachtig kunt maken. In de verschillende workshops ga je hier zelf mee aan de slag pas je dit toe in een podcast, vlog, rap of film.

Teske de Schepper

Sprekers

Teske de Schepper 

YouTuber en zangeres Teske de Schepper begon op haar 13e al met vloggen. We kunnen dus met recht zeggen dat ze een ervaren verhalenverteller is. Hoe bedenkt ze een onderwerp voor een video, en hoe bepaalt ze wat ze hierin laat zien? Teske deelt al haar kennis en tips met je! Ook vertelt ze waarom ze sommige dingen wel over zichzelf deelt en andere dingen niet; hierover gaat ze graag met je in gesprek! En natuurlijk is er tijd voor het stellen van al je prangende vragen.

Zaterdag 5 oktober: 14.15 uur - 15.00 uur (koop je ticket)
Zondag 6 oktober: 
14.00 uur - 14.45 uur (koop je ticket)

Qucee

Qucee 

Quentin Correia, ook wel bekend als Qucee, is Youtuber en rapper. Samen met Nesim Najih startte hij het Youtube-kanaal en rappersduo Supergaande. Als rappersduo scoorden zij hits als Pardon, doe normaal. Qucee weet als artiest precies hoe je via muziek en rap een verhaal kunt vertellen. Rijmen op een ritme, dat klinkt best ingewikkeld! Maar Qucee helpt je hierbij, deelt alle tips en tricks over rappen en gaat samen met jou aan de slag om je eigen rap te maken.

Zondag 6 oktober: 12.30 uur - 13.15 uur (koop je ticket)

Ruud Feltkamp

Ruud Feltkamp

Acteur Ruud Feltkamp speelde als 9-jarig jongetje de titelrol in de jeugdfilm Kruimeltje en later ook Kees de Jongen. Maar velen zullen hem kennen van de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden, waarin hij jaren de rol van Noud vertolkte. Ruud weet als geen ander hoe je als acteur een verhaal overbrengt met je stem, gezichtsuitdrukkingen en houding en geeft jouw tips en tricks! Ook deelt hij trucjes van de makers met je; waarom kun jij niet wachten tot de volgende aflevering van GTST? En waarom zit je anderhalf uur op het puntje van je stoel zitten tijdens een spannende film. Ruud deelt alle geheimen met je! Natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van jouw vragen, en voor een mooi kiekje van jou met Ruud.

Zondag 6 oktober: 15.30 - 16.15 uur (koop je ticket)

Jairzinho

Jairzinho

Workshop Rappen met Jairzinho 

Jairzinho is rapper en heeft daarnaast zijn eigen platenlabel Rotterdam Airlines. Je kent Jairzinho vast wel van zijn mega-hit “Tempo” of van nummers waar hij aan meewerkte zoals “Gass” van Sevn Alias en ‘Laat niet los’ van Jonna Fraser. Jairzinho weet als geen ander hoe je een verhaal omzet naar een rap. Heb jij altijd al willen weten hoe een rapper dit nou doet? Ontdek het tijdens deze workshop en maak samen met Jairzinho je eigen rap!

Duur: ongeveer 60 minuten
Zaterdag 5 oktober 15.30 - 16.30
(koop je ticket)

Workshops

Spannende verhalen vertellen

Door Rosa Toledo, redacteur bij het televisieprogramma en de podcast Echt Gebeurd!

Luister en huiver! In deze workshop leren ouder en kind spannende verhalen vertellen. Aan de hand van korte verteloefeningen worden verschillende spanningstechnieken aangereikt. Het zelf bedachte verhaal wordt aan het eind van de workshop opgenomen en natuurlijk wordt de opname naar je toegestuurd.  

Duur: ongeveer 50 minuten

Zaterdag en zondag om 12.30 uur en 14.00 uur 

Maak een trailer

Een goede trailer maakt je zo nieuwsgierig dat je die nieuwe film zo snel mogelijk wilt zien! Maak gebruik van scherpe beelden, spannende muziek en goed acteerwerk. In deze workshop bedenk je, speel je en monteer je zelf, en maak je samen met het hele gezin een mooie productie.

Duur: vijf kwartier a anderhalf uur 

Zaterdag om 13.00 uur 

Zondag om 12.00 en 15.00 uur

Schrijf een rap

Hoe vertel je een verhaal op ritme? Schrijf een rap en geef direct een performance op het podium. 

Beide dagen, doorlopend van 11.00 uur tot 17.00 uur

Crashcourse  

Een goede vlog maken is net als een goed verhaal vertellen. Maar, hoe begin je? En als je video eenmaal online staat: hoe verzamel je zoveel mogelijk views? Je leert het tijdens de crashcourses, korte interactieve presentaties over vloggen. 

Elk uur tussen 11.00 uur en 16.00 uur