Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Fabeltjeskrant weekend

Bekijk exact vijftig jaar na de eerste uitzending van de Fabeltjeskrant enkele originele poppen uit de serie, maak je eigen Fabeltjeskrant-scene in een korte animatiefilm of kom meneer de Uil zelf begroeten!

Gebroeders Ed en Willem Bever, poppen uit de Fabeltjeskrant. Foto: NTS. Bron: collectie Beeld en Geluid.

Hallo, meneer de Uil!

In het weekend van 29 en 30 september 2018, exact vijftig jaar na de eerste uitzending van de Fabeltjeskrant, besteden wij uitgebreid aandacht aan deze legendarische kinderserie. Bekijk enkele van de kleurrijke karakters uit de Fabeltjeskrant: de originele poppen van Meneer de Uil, Juffrouw Ooievaar, Margaretha Bontekoe, Chico Lama en Isadora Paradijsvogel. Stap in een klassieke woonkamer uit de jaren 60 om een aflevering te kijken of maak je eigen Fabeltjeskrant-scene in een korte animatiefilm! Met stop-motion ga je aan de slag om jouw zelfbedachte fabel te vertellen. Op een aantal momenten op de dag kun je zelfs de vleugel van Meneer de Uil schudden!

De Fabeltjeskrant doet bij vrijwel iedere generatie wel een belletje rinkelen. Wie is er immers niet opgegroeid met meneer de Uils uitspraken als ‘Oogjes dicht, en snaveltjes toe’ en ‘Dieren zijn immers net als mensen’?

Het Fabeltjeskrantevenement is gratis bij je bezoek aan de Beeld en Geluid experience.

Tot dan!
Hatsikidee!

Exclusief voor deelnemers van de BankGiro Loterij

Zondag 30 september, 14:00 - 17:30 uur (op uitnodiging)

Deelnemers van de BankGiro Loterij worden getrakteerd op een middag pure televisienostalgie: 50 jaar Fabeltjeskrant! De ontstaansgeschiedenis, de personages, de verschillende versies, de Fabeltjeskrant als spiegel van de samenleving. Alles komt aan bod. 

Zonder de steun van de BankGiro Loterij kan Beeld en Geluid geen grote tentoonstellingen maken, evenementen en programma's aanbieden en het museum actueel houden. Met deze exclusieve bijeenkomst bedankt Beeld en Geluid de deelnemers van de BankGiro Loterij.