Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Eerbetoon Peter R. De Vries

Van 25 december tot 1 januari is het schilderij van Peter R. De Vries, gemaakt door Jacqueline de Vries-Schuitenmaker, te bezichtigen in Beeld & Geluid.

Van 25 december tot 1 januari is het schilderij van Peter R. De Vries, gemaakt door Jacqueline de Vries-Schuitenmaker, te bezichtigen in Beeld & Geluid.

Decoratief: foto van het schilderij van Peter R de Vries

Het schilderij blijft eigendom van de familie maar is een bruikleen gegeven aan Beeld & Geluid.

Vanwege Peter zijn bijzondere connectie met het liedje 'A Whiter Shade Of Pale', welke vorig jaar op een derde plaats is geëindigd in de Top2000, is gekozen voor dit moment. Daarnaast heeft Peter grote invloed gehad op het medialandschap op het gebied van crime, waardoor een tentoonstelling in Beeld & Geluid een logische keuze is. Tijdens deze week zal er middels een filmpje (naast het schilderij) worden stilgestaan bij het maakproces, het liedje en de betekenis van Peter R. de Vries als journalist voor Nederland. 

Jacqueline de Vries-Schuitenmaker zei zelf over het schilderij: "Zijn legacy heb ik weergegeven met ontelbare krantenartikelen. Ik ben begonnen met het verwerken van zijn originele geboortekranten: De Telegraaf (zijn eerste werkgever), De Volkskrant en het Algemeen Handelsblad (NRC) van 14 november 1956. Ik ben geëindigd met De Telegraaf, van de dag dat we afscheid van hem hebben moeten nemen in Carré, 22 juli 2021. Dit geeft de tijd weer waarin hij geleefd heeft.

Daarna heb ik vele krantenartikelen verwerkt die een weergave zijn van zijn carrière als misdaadverslaggever, schrijver en vertrouwenspersoon van slachtoffers. Ik heb ook vele lieve brieven en reacties verwerkt van betrokken burgers, die waren neergelegd bij de bloemenzee in de Lange Leidsedwarsstraat en bij Carré. Het was troostend en hartverwarmend hoe Nederland massaal heeft gereageerd."

Meer over het schilderij en haar andere werk is te vinden op haar site. Later zal het schilderij een vaste plek krijgen op onze locatie in Den Haag, hét museum over pers en journalistiek, waar het perfect past in de collectie en zo voor een groot publiek kan worden tentoongesteld. 

Let op: het schilderij is alleen te bezichtigen tijdens de openingstijden van het Top 2000 Café. Mogelijk komen bezoekers zonder kaartje voor het Café minder makkelijk binnen.