Je bevindt je hier:
Let op: event is afgelopen

Dutch Media Week

Van 2 t/m 8 oktober vindt de 8e editie van Dutch Media Week plaats. Dutch Media Week is er om de media-industrie met elkaar in verbinding te brengen, kennis te delen en om de industrie open te stellen aan het brede publiek.

Van 2 t/m 8 oktober vindt de 8e editie van Dutch Media Week plaats. Dutch Media Week is er om de media-industrie met elkaar in verbinding te brengen, kennis te delen en om de industrie open te stellen aan het brede publiek.

Afbeelding ter illustratie, een zaal vol media-professionals luistert naar een lezing van 1 van de makers van 'Wie is de Mol'.

Lezing in theaterzaal 1

Tijdens Dutch Media Week staat Beeld & Geluid bol van de programmering.

Doordeweeks behandelen we zeer uiteenlopende thema's voor professionals en studenten uit de media-industrie.

Op maandag & dinsdag zijn de Business & Innovation Days. Daarin kijken we naar de huidige stand van zaken in de industrie, leer je hoe je dit voor jou bedrijf kunt inzetten en speculeren we over wat de toekomst ons kan brengen. Dit doen we met top sprekers uit de industrie.

Op woensdag vindt de 2e editie van de Dutch Game Day plaats. Daarin vertellen grote nationale en internationale sprekers uit de game industrie (onder andere van EA/Dice en Guerrilla games) over hun ervaringen in de industrie.

Op donderdag is de Talent Day met het REMIX Fest, waar kunst- en filmacademie studenten leren hoe je archiefmateriaal kunt gebruiken in je creaties. En waar een breed programma is om studenten met bedrijven in contact te brengen.

Zaterdag en zondag zijn de Xperience Days.

Op zaterdag beginnen we met de Xperience Days: Gaming & Esports. Deze dag staat helemaal in het teken van gaming. De finale van een landelijke Rocket League competitie vindt plaats, er zijn lezingen en workshops de je in aanraking brengen met de game-industrie en bekende gamers en streamers geven je tips & tricks voor diverse games. Daarnaast is er een expositie van 30 jaar Power Unlimited in het Mediamuseum.

Op zondag gaan de deuren van het Media Park weer open tijdens de Xperience Days: Open studio's. Je bezoekt bekende tv sets, neemt een kijkje in de decorhal en leert alles over het maken van tv, podcast en andere media.

Bekijk snel het volledige programma van Dutch Media Week op dutchmediaweek.nl